Vindtäta underbyxor och ett par bra handskar som är helt oumbärliga. 

Fem prisvärda och bra träningsprylar

Här är fem riktigt bra prylar under 500 kronor som gör dina träningsrundor betydligt roligare.

14 januari 2022 av Redaktionen
GripGrab Primavera Merino

GripGrab Primavera Merino

1. Varma fingrar 

GripGrab Primavera Merino 
Pris:
 279 kr. / gripgrap.com 

Löparens och cyklistens händer är utsatta och det behövs inga låga temperaturer för att man ska börja frysa – särskilt om det blåser och regnar samtidigt. De här tunna merinoullshandskarna från Gripgrab är tillräckligt varma för vinterlöpare, och funkar även innanför en tjockare vante när man cyklar vintertid.

Smartwool Athlete Edition Approach Crew Socks

Smartwool Athlete Edition Approach Crew Socks

2. Varma, torra fötter

Smartwool Athlete Edition Approach Crew Socks
Pris:
 279 kr. / smartwool.com

Ett par bra strumpor förebygger blåsor och skavsår och håller fötterna torra och varma. Skippa tjocka bomullsstrumpor som veckas och suger upp fukt, och köp istället ett par av syntet eller ull. Fördelen med ull är att strumpan värmer även om den blir blöt, och att den inte luktar. Den här strumpan består också av elastan, vilket gör att passformen blir bra.

Buff Original

Buff Original

3. 12 produkter i ett

Buff Original
Pris:
179 kr. / buff.com

En buff är något av det mest allsidiga träningsplagg som finns. Det enkla tygröret skyddar halsen, men kan också dras upp över öronen, bäras som mössa eller användas på tio andra sätt. Originaltillverkaren, Buff, har lagt till olika namn till produkttypen och erbjuder massor av modeller, men det finns också billigare märken på marknaden.

Orbiloc Run Dual

Orbiloc Run Dual

4. Extra uppmärksamhet

Orbiloc Run Dual
Pris:
429 kr. / loparshop.se

Mörker, dimma och bländande ljussken från blöta vägar och trafikljus. Du kan vara svår att upptäcka när du springer i vintermörkret, och en liten lampa på armen eller benet kan därför vara bra att ha. Välj en blinkande lampa och helst i blått, grönt eller någon annan ”ovanlig” färg som skiljer sig från trafikljusen. Orbiloc har flera utmärkta små, robusta lampor i deras portfölj. Lamporna kan fästas var som helst och tack vare en kupad form så syns de från alla vinklar.

Craft Active Extreme X Wind Boxer

Craft Active Extreme X Wind Boxer

5. Centralt vindskydd

Craft Active Extreme X Wind Boxer
Pris:
 450 kr. / craftsportswear.com

Det kan vara ett kallt nöje att löpträna utomhus på vintern, och särskilt underlivet kan vara utsatt om det blåser och det enda som finns mellan de ädla delarna och kallblåsten är ett tunt lager lycra. Ett par underbyxor med ett vindtätt material framtill ökar därför komforten på löprundan betydligt. Det här underplagget från Craft funkar utmärkt, men det finns också många andra bra modeller.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: