SE_Reebok ATV19+ floppede stort_SE

De sex värsta prylflopparna

Vi ÄLSKAR innovativa träningsprylar, men ibland blir de höga ambitionerna bara till bisarra och oanvändbara produkter. Vi har valt ut de sex värsta prylfiaskona genom tiderna här.

25 januari 2017 av Lasse Lyhne
Magnesiumcyklar

1. Magnesiumcyklar

Lanserades: 1992

På 80- och 90-talet experimenterade man med olika material till cykelramarna. Bland de mer exotiska var ”Kirks Precision”-ramen från 1987 tillverkad av magnesium! Magnesium är brännbart och en historia lyder att en engelsk cyklist en gång körde omkull på en grusväg, och gnistor från flintastenar på vägen antände hans cykel och fick den att brinna upp...

Samsung SPH-WP10

2. Samsung SPH-WP10

Lanserades: 1999

SPH-WP10 var världens första smartklocka och lanserades 15 år före Apple Watch. Att den inte blev någon succé kan ha berott på att den var före sin tid. Det kan också ha berott på att klockan även var en telefon som fästes runt handleden, att den hade en batteritid på bara 90 min – och att den 1999 kostade över 4 000 kr. 

Oakley Thump

3. Oakley Thump

Lanserades: 2006

Oakley har tillverkat många coola glasögon. ”Thump” är inte en av dem. Bågen var den första (men kanske inte sista) modellen med inbyggd mp3-spelare. De designmässiga konsekvenserna av den inbyggda tekniken var katastrofala: Thump var tung, klumpig och ful och färgerna var helt fel.

Adidas Springblade

4. Adidas Springblade

Lanserades: 2014.
Pris: 1 800 kr

Efter att ha introducerat den revolutionerande mellansulan Boost 2013, och tagit sig själva till en position som ett av de mest innovativa löparmärkena, verkade Adidas vilja sätta sitt renommé på spel med lanseringen av ”Springblade”. Den dyra (1 800 kr vid lanseringen) och mycket udda designade löparskon byggdes med en teknik ingen riktigt trodde på. Och skon liknar mest något som kan beställas från TV-shop.

Shake-weight

5. Shake-weight 

Lanserades: 2006

TV-shop är en aldrig sinande källa till märkliga träningsprylar. En av de värsta, som också har blivit mycket omtalad, är ”Shake Weight”. En hantel med en fjädringsanordning som skakas för att träningen ska bli effektivare. Problemet är bara att det ser ut som om man gör något helt annat när hanteln förs upp och ned

(vi rekommenderar youtube).  

Reebok ATV19+

6. Reebok ATV19+

Lanserades: 2013

Reeboks strävan att utveckla den optimala obstacle race-skon ledde år 2013 till lanseringen av den kanske häftigaste löparskon genom tiderna – ”ATV19+”. Sulan skulle vara stabil och ge bra grepp i all terräng. Men visst liknar den mest en bisarr korsning mellan en träningssko och en jättebläckfisk. 

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Ställer du in träningen om det är ruskväder?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: