Produktinfo Tre par linser, skyddsfodral, putsduk. Vikt: 23 gram

Bra brillor, bra pris

De här brillorna blev testvinnare före flera dyrare modeller och de bevisar med sin coola design, låga vikt och suveräna passform att bra sportbågar inte behöver kosta skjortan.

## Swiss Eye Novena | |

Slutsats: De funktionella egenskaperna är utmärkta och designen är tilltalande. För ett rimligt pris får man ett par moderna sportglasögon.

Pris: 899 kr.

www.swisseye.com

Rent utseendemässigt ser de här glasögonen mycket tilltalande ut och det var också en av de bågar som våra testare genast ville prova. Passformen visade sig också vara bra. Den låga vikten gör att bågen knappt märks på näsan. Den mjuka, steglöst justerbara näsbryggan, bidrar till den fina upplevelsen i kombination med det mjuka gummit på de raka skalmarna.

Skalmarna kan inte justeras, vilket dock i praktiken inte är något problem eftersom passformen är perfekt och bågen är tillräckligt böjlig för att passa alla ansiktsformer. Glasen ger ett effektivt skydd och de sitter så långt ifrån ansiktet att risken är liten att de ska imma igen.

Det följer med tre glas i förpackningen. Bytet är lätt att göra när man väl får grepp om näsbryggan som också ska flyttas med. Det är främst när det gäller hanteringen av bågen som man märker skillnad jämfört med dyrare bågar. Plastkvaliteten ger ett billigt intryck, men rent funktionellt betyder det inget att bågen känns en aning bräcklig.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: