Läs också

Smart klump

Produktinfo Drikkerygsæk skåret som vest. Ryglomme med kompression. 2-liters væskeblære, aftagelig slange. Vægt: 527 gram.

Blåsan är bäst

Camelbak går sin egen väg med en åtsittande väst med ett inbyggt och bra vätskesystem.

CamelBak Marathoner Vest | |

Funktion: Vätskesystemet är bra. I övrigt finns det plats för förbättringar.

Kvalitet: Själva västen får godkänt, medan vätskeblåsan får högsta betyg.

Prisvärd: Godkänt. Men det finns andra bra lösningar i samma prisklass.

Slutsats: Camelbak kan det här med vätskesystem! Trots detta imponerar inte produkten. Själva västen har en del brister; t.ex. så kan inte facket stängas helt och vi hade åtminstone velat ha ett rejält fack som håller innehållet på plats. Det drar ned betyget.

Pris: 999 kr.

www.camelbak.com

För dem som gärna utmanar sig själva med träningsrundor som tar 2–3 timmar eller mer är Camelbaks vätskeväst en innovativ lösning. Västen är förutom ett inbyggt tvåliters vätskesystem försedd med en stor förvaringsficka där en vindjacka och några prylar till kan få plats.

Tyvärr är det inte möjligt att stänga igen facket helt, och det gör att det blir riskfyllt att stoppa in nycklar, mobil mm. i facket. Fickorna på axelremmarna är lika opraktiska, för allt innehåll hoppar omkring och irriterar i de vida fickorna.

Men man ska inte låta sig avskräckas helt av kritiken. Camelbaks väst har nämligen en del kvaliteter också. Bärsystemet, med de breda, luftiga remmarna är förvisso lite besvärligt att ställa in, men eftersom det är multijusterbart kan de flesta få västen att sitta perfekt.

Kvaliteten på vätskeblåsan är dessutom utmärkt och den mjuka munventilen är pricken över i:et.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Var föredrar du att träna?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: