Ugnsbakad lax med fullkornspasta och pesto
© Thomas Dahl

Ugnsbakad lax med fullkornspasta och pesto

Detta recept passar dig som vill ha en god och näringsrik måltid som tar maximalt 15 minuter att tillaga. Smaklig måltid!

25 november 2018 av Anders Karmark

Ugnsbakad lax med fullkornspasta och pesto

Ingredienser till 2 pers: 

  • 300 g laxfilé med skinn i två bitar 
  • 200 g färsk fullkornspasta (torkad pasta kan också användas) 
  • 4 msk pesto 
  • 100 g körsbärstomater (ev. i olika färger) 
  • 40 g pinjenötter 
  • 1 msk olivolja 
  • salt och peppar 
  • en citron 
  • färsk basilika till garnering

Gör så här

  1. Gnid in laxen med olivolja och lite salt och peppar och ugnsbaka den i 10 minuter i 200 grader. 
  2. Rosta pinjenötterna i en stekpanna i 2–3 min, tills de blir gyllenbruna. 
  3. Dela körsbärstomaterna i halvor eller fjärdedelar allt beroende på storleken. 
  4. Koka pasta och vänd den tillsammans med 4 msk pesto och körsbärstomater.
  5. Garnera med färsk basilika, pinjenötter och en citronskiva.

Näringsinnehåll per person:

Energi: 750 kcal

Protein: 43 g

Fett: 49,2 g

Kolhydrat: 38,1 g

Kostfibrer: 5 g

Supererbjudande: Stort vinterpaket till dig

Håll värmen och bli sedd i mörkret för BARA 69:50 kr. Just nu kan du få en löparmössa, handskar, tubscarf, LED-armband och LED-belysning till skon + 2 nummer av Aktiv Träning för ett helt otroligt pris. Du får hela paketet med alla 5 prylar samt 2 nummer av Aktiv Träning för BARA 69:50 kr (+ 29:50 kr i porto). Erbjudandet gäller bara så länge lagret räcker. Läs mycket mer här

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Var föredrar du att träna?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här:

Rekommenderas till dig