Ugnsbakad lax med fullkornspasta och pesto
© Thomas Dahl

Ugnsbakad lax med fullkornspasta och pesto

Detta recept passar dig som vill ha en god och näringsrik måltid som tar maximalt 15 minuter att tillaga. Smaklig måltid!

8 november 2019 av Anders Karmark

Ugnsbakad lax med fullkornspasta och pesto

Ingredienser till 2 pers: 

  • 300 g laxfilé med skinn i två bitar 
  • 200 g färsk fullkornspasta (torkad pasta kan också användas) 
  • 4 msk pesto 
  • 100 g körsbärstomater (ev. i olika färger) 
  • 40 g pinjenötter 
  • 1 msk olivolja 
  • salt och peppar 
  • en citron 
  • färsk basilika till garnering

Gör så här

  1. Gnid in laxen med olivolja och lite salt och peppar och ugnsbaka den i 10 minuter i 200 grader. 
  2. Rosta pinjenötterna i en stekpanna i 2–3 min, tills de blir gyllenbruna. 
  3. Dela körsbärstomaterna i halvor eller fjärdedelar allt beroende på storleken. 
  4. Koka pasta och vänd den tillsammans med 4 msk pesto och körsbärstomater.
  5. Garnera med färsk basilika, pinjenötter och en citronskiva.

Näringsinnehåll per person:

Energi: 750 kcal

Protein: 43 g

Fett: 49,2 g

Kolhydrat: 38,1 g

Kostfibrer: 5 g

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur viktigt är det sociala för dig när du tränar?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här:

Rekommenderas till dig