© PR

Så MYCKET äter Europas starkaste man

Det behövs bränsle i tanken om man ska kunna bli Europas starkaste man. Se här vad den nya mästaren, Laurence Shahlaei, äter varje dag.

25 juli 2016 av Christian Thestrup

För två veckor sedan vann engelsmannen Laurence Shahlaei tävlingen om att bli Europas Starkaste Man. Det är en titel som den 189 centimeter långa och 140 kilo tunga engelsmannen har varit ute efter i åratal, och den här gången lyckades han äntligen besegra en av hans värsta konkurrenter, nämligen islänningen Hafþór Júlíus Björnsson – också känd som The Mountain från tv-serien Game of Thrones – som med sina 206 centimeter och 180 kilo annars är en rätt mastig motståndare.

Och mastig gäller också den bränsleförsörjning som krävs för att hålla en "maskin" av den här typen körande. När han inte tränar spenderar Laurence Shahlaei därför en hel del tid på att äta. Här är hans meny för en enda dag:

Frukost: Shahlaei börjar dagen med en Smoothie-bomb på 1 000 kalorier, som består av 200 gram havregryn, bananer, mjölk samt två rågade matskedar med vassleprotein. Och ibland kompletterar han också med ett par skopor glass.

Lunch: Till lunch består menyn av två stora bitar kycklingbröst med ris och grönsaker. Riset byter han dock ut mot pommes frites då och då.

Eftermiddag: Till mellanmål på eftermiddagen äter han gärna en kebab med lök och gurkmeja – plus ris och massor av sallad.

[Yummy. @little_lizzy_m looking after me again. #food #foodporn #fatenhimup #foodlove #feeder #swolemates #love](https://www.instagram.com/p/-Y4lsRoI9f/) En bild upplagd av Laurence Shahlaei (@biglozwsm) den

Middag 1 & 2: Kl. 17.30 äter Shahlaei samma mat som han åt till lunch. Kl. 20.30 blir det middag igen, då intar han som regel 300 gram kött eller 500 gram kyckling tillsammans med 500 gram sötpotatis eller 150 gram ris.

Kvällsmat 3: Slutligen avslutar han dagen kl. 22.30 med att äta en hemgjord omelett, som består av sex äggvitor och fyra hela ägg.

I mitten av augusti skal Laurence Shahlaei till Botswana för att kämpa om titeln Världens Starkaste Man. Vi får hoppas att de serverar stora portioner på flyget så han inte blir kinkig…

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vilka hälsorekommendationer har du svårast att följa?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: