Kan man dricka sportdryck på tom mage?

Brukar du dricka sportdryck på tom mage inför träningspassen? Se här om det är en bra idé.

Du behöver inte dricka sportdryck om du t.ex. ska träna före frukost. Det är bättre om du vänjer dig vid att äta kolhydrater direkt efter att du har tränat. Det förbättrar nämligen musklernas förmåga att ackumulera energi och spara energi till träningspasset dagen efter.

Inom de första 20 minuterna efter ett träningspass bör du se till att äta en stadig frukost som innehåller mycket kolhydrater – till exempel frukostfrallor och havregrynsgröt.

Om du tränar sent på eftermiddagen, då magen också kan vara tom, bör du till exempel äta en frukt och en macka med något slags köttpålägg direkt efter att du har tränat.

Om du vänjer dig vid att alltid äta något i samband med träningspassen, så behöver du inte vara orolig för att energin i kroppen ska ta slut. Kroppens kolhydratdepåer är så pass stora att de räcker mer än väl till ett träningspass på morgonen.

Om du behöver neutralisera magsyran, eller om du vill väcka hjärnan, kan du eventuellt ta en slurk sportdryck eller en banan före du ska sätta igång och träna.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: