Våra magar arbetar lite olika, men som tumregel stannar maten kvar i ungefär så här många timmar:
6 timmar: Rökt makrill, lax, ål och annan rökt och fet fisk. Nötter som hassel- och valnötter.
5 timmar: Torkade bönor, brysselkål, blomkål, broccoli och de flesta andra former av kål. Rökt kött.
4 timmar: Kraftiga spannmålsprodukter, t.ex. fullkornsbröd och fullkorns pasta, råris, rött kött och fet fisk (som inte är rökt). Russin och annan torkad frukt.
3 timmar:Finare spannmålsprodukter, t.ex. ljust bröd och vanlig vit pasta. Fågel, vit fisk och grönsaker som ärter och paprika. Skyr, grekisk yoghurt och t.ex. Kesella.
2 timmar: Frugt, almindelig yoghurt, salat og agurk. Almindeligt knækbrød, mager fisk, bagt kartoffel og pasta.
1 timme: Små mängder av de livsmedel som vi beskriver vid 2 och 3 tim – t.ex. övermogna bananer och franskbröd med marmelad.
0 timmar: Pyttesmå mängder av 2–3-timmarskosten, sportdryck, geléer eller lättsmälta energikakor. Juice utspädd med vatten.