Bananer på ett bord
© iStock

Fem nyttiga snacks efter träning

När träningen är genomförd är det viktigt att fylla på energidepåerna igen. Det sätter fart på både återhämtningen och muskeluppbyggnaden.

20 januari 2021 av Anna Sjøstrøm

I en hektisk vardag är det många som tvingas klämma in träningspassen mellan alla andra av dagens göromål. Det ställer krav på att man äter bra varje dag, och kanske särskilt efter att man har tränat. Här är fem förslag på nyttiga och praktiska snacks som effektivt fyller på depåerna.

1. Frukt

Frukt är ett utmärkt val och något som de flesta har hemma i en eller annan form. Frukt är också lätt att ta med sig i väskan. Bananer är t.ex. särskilt bra eftersom de innehåller så kallade snabba kolhydrater som förbättrar återhämtningsförmågan.

Läs också: Brukar du också småäta riskakor som snacks? Här kan du läsa om det verkligen är så bra…

2. Proteinshake/smoothie

När det handlar om proteinshakes och smoothies, så finns det massor av möjligheter som gör att du kan få en ny smak varje dag. Fördelen med att fylla på energidepåerna med en shake är att vätskan är lätt att smälta och ta upp för kroppen. Skippa dock dem med tillsatt socker. 

3. Jägargodis

Jägargodis kallas en mix av olika nötter och torkad frukt, t.ex. russin. Det är ett bra val eftersom   nötter innehåller protein och nyttigt fett, medan torkad frukt innehåller snabba kolhydrater.

4. Hårdkokta ägg

Ett av de bästa valen när det handlar om snacks efter träning är ägg. Det är nämligen ett lätt och snabbt sätt att få i sig en massa protein när träningen är avslutad.

5. Chokladmjölk

Det är ingen slump att många idrottsutövare dricker chokladmjölk efter att de tränat. Chokladmjölk innehåller nämligen en hel del protein och kolhydrater som tas upp snabbt i kroppen.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: