De sju BÄSTA matvarorna efter träning

Efter ett tufft träningspass skriker kroppen efter näring. Här är sju matvaror som gör att du återhämtar dig bättre.

16 maj 2018 av Hans Westhausen Gottlieb

1. Ägg Protein och kolhydrater är bägge viktiga att få i sig efter träning. Ägg bidrar med en hel del protein. Ett ägg innehåller ca 70 kcal, 6,3 g protein samt D-vitamin.

2. Quinoa När det gäller kolhydrater är quinoafrön bra. De har dessutom lågt glykemiskt index, vilket gör att blodsockret hålls stabilt. Dessutom innehåller de massor med protein av högsta kvalitet.

3. Kefir Kefir är en form av kulturmjölk som förespråkas av många hälsoexperter – av flera skäl. Innehållet av probiotiska bakterier är nämligen bra för tarmfloran och därmed stärker de också kroppens immunförsvar.

4. Banan Förutom ett högt kolhydratinnehåll som snabbt återfyller energidepåerna, så är bananen en riktig kaliumbomb.

5. Lax Den feta fisken är rik på protein, omega-3-fettsyror, antioxidanten selen och D-vitamin. En ren hälsobomb.

6. Blåbär De små bären är fyllda med antocyaniner, som lindrar värken i musklerna dagarna efter ett tufft träningspass. De är också rika på C-vitamin och nyttiga kostfibrer.

7. Vatten Vatten hör kanske inte till kategorin med matvaror, men det är lätt att glömma bort att dricka tillräckligt under återhämtningsfasen. Drick 2–3 glas vatten för varje kilo du går ned i vikt under träningspasset.

Källa: lindseyreviews.com

Vi rekommenderar: Smart löparbälte

Nu kan du förvara din mobil, dina nycklar och ditt kreditkort på ett lätt och säkert sätt när du tränar. Med detta smarta bälte kan du nämligen ta med dig alla viktiga saker på löprundan, cykeln eller när du ska till gymmet. Bältet har två fickor av ett stretchigt material som håller dina prylar på plats utan att du knappt märker att du har dem med dig.

I fickorna kan du ha med dig dina nycklar i den ena, medan mobilen ligger i tryggt förvar utan att bli repad i den andra. Den stora fickan har en liten öppning bak för ett par hörlurar, och dessutom är bältet vattenavvisande så att dina saker inte blir blöta. Just nu kan du få det smarta löparbältet tillsammans med 2 nummer av Sveriges bästa träningsmagasin, Aktiv Träning, för BARA 69:50 kr (+29:50 kr. i porto och exp.avg.) TOTALT 99 kr. Du får också en digital löparguide med massor av tips till hur du blir en snabbare och bättre löpare. Läs mer om erbjudandet här.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Får du i dig de 500 gram frukt och grönt som rekommenderas per dag?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här:

Rekommenderas till dig