© iStock

10 bra skäl till att inta protein

Det handlar långtifrån om att bara bygga muskler.

4 oktober 2019 av Martin Kreutzer og Jesper U. Larsen

Protein är ett livsnödvändigt näringsämne och en viktig faktor om du vill bli starkare, slankare och friskare. Här är 10 bra skäl till att inta protein:

1.

Protein före, under eller efter styrketräning fungerar som byggmaterial för musklerna.

2.

Protein direkt efter konditionsträning sätter turbo på återhämtningen, så att du blir redo snabbare till nästa träningspass.

3.

En portion av mejeriproteinet kasein före läggdags sätter extra fart på återhämtningen och ökar fettförbränningen ända till nästföljande förmiddag.

4.

Protein bromsar matsmältningen så att måltiden ligger kvar längre i magsäcken.

5.

Särskilt animaliskt protein ökar ämnesomsättningen så att man lättare kan gå ned i vikt genom en proteinrik diet.

6.

Din kropp är beroende av vissa aminosyror, dvs. protein, från kosten när den ska producera hormoner, enzymer och andra nyckelkomponenter.

7.

Naturens egna nyttiga proteinbomber är en källa till många hälsosamma ämnen.

8.

Proteinet i måltiden bromsar upptaget av kolhydrater så att man undviker att blodsockret åker bergochdalbana och slipper energislukande blodsockerdippar.

9.

Kollagen, som är ett speciellt protein, bygger upp både leder och senor i kroppen och är viktigt för den som tränar.

10.

Ett ökat proteinintag under en bantningskur minskar förlusten av muskelmassa. Resultatet är en mer kvalitativ viktnedgång och en bibehållen förbränning efter att man har gått ned i vikt.

Få ett par suveräna vintertajts

Nu behöver du inte frysa mer när du löptränar. För bara 99:50 kr kan du just nu få ett par snygga löpartajts som är designade för att följa kroppen och utestänga kylan. På så sätt kan du njuta mer av löprundan och lägga din energi på att löpa i stället för att hålla dig varm. De svarta tajtsen är elastiska, har blixtlås vid fotlederna och sitter åt lagom hårt. Det finns reflexer ned längs sidorna på benen som gör att du syns bra i mörkret, och på ländryggen finns det en ficka med blixtlås för nycklar, kreditkort, energiprodukter eller liknande. Just nu kan du få dessa snygga tajts tillsammans med 3 nummer av Aktiv Träning för bara 99:50 kr (+ 49:50 kr i porto. Totalt 149 kr). Sedan är det bara att njuta av träningen och få en kanonstart på 2019. Her kan du lese mye mer om det fantastiske tilbudet. Läs mycket mer om det fantastiska erbjudandet här.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: