© Colourbox

Supermat: valnötter

Valnötter är en fullpoängare när det handlar om innehållet av hjärtvänliga antioxidanter. I kombination med kycklingbullar blir det en perfekt måltid.

6 oktober 2014 av Martin Kreutzer

Supermat

Valnöten är kanske inte den populäraste nöten i köket. Och det är faktiskt lite synd och oförtjänt, för när det handlar om hälsa och smak så är valnöten svår att överträffa.

Först och främst är valnötter en utmärkt källa till essentiella omega 3-fettsyror, som är en viktig beståndsdel i hjärnan. Med ett innehåll på 7,5 gram omega-3 per 100 gram är valnötter ett av de bästa valen i växtriket. Förutom fettsyror är de också rika på B6-vitamin, vilket är viktigt för ämnesomsättningen i kroppen och som dessutom hjälper till med att bilda röda blodkroppar som transporterar runt syre i kroppen.

Till sist får vi inte glömma att nämna valnötens höga innehåll av antioxidanter. De är bra för hjärtat och förebygger inflammationer och sjukdomar.

Recept på kycklingbullar med valnötter, persilja, röd paprika och fetaost: Klicka här!

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: