De är förvisso små och ser inte mycket ut för världen. Men de ska inte underskattas.
Räkor
är en ypperlig proteinkälla helt i klass med andra proteinbomber som kalkon och nötkött.
Dessutom är fettinnehållet i räkor mycket lågt. Den lilla mängd fett som räkor trots allt innehåller utgörs av nyttiga omega 3-fettsyror som är hälsosamma för hjärtat. Fettsyror har även en antiinflammatorisk påverkan på kroppen, vilket leder till att man t.ex. återhämtar sig effektivare efter hårda träningspass.
Räkornas höga proteininnehåll kommer bäst till sin rätt i en luftig avokadosoppa, som den vi länkar till längre ned. Proteinet gör nämligen att måltiden stannar kvar längre i magsäcken medan det bryts ned till mindre aminosyror. Utan proteinet skulle soppan transporteras snabbare igenom tarmsystemet – och den skulle inte alls mätta lika bra.
Recept på avokadosoppa med färska räkor och chili: Klicka här!