Massor av selen
Massor av selen

En underskattad ingrediens i lax är det höga innehållet av selen – en av naturens starkaste antioxidanter. Selen stärker bland annat immunförsvaret.

© iStock

Supermat: lax

Ett högt innehåll av hälsosamma fettsyror, protein och D-vitamin gör att lax är något av det bästa man kan välja i naturens skafferi.

Supermat Man kan med all rätt utse laxen till fiskarnas Bror Duktig. För oavsett om man äter lax efter ett träningspass eller som en vanlig familjemåltid, så bidrar laxen med massor av nyttiga och bra ämnen. Denna feta fisk innehåller till exempel massor av omega-3-fettsyror, vilket många forskare och hälsoexperter brukar framhäva.

När fettsyrorna tas upp i kroppen stärks cellernas förmåga att rensa ut slaggprodukter och ta upp näring. Detta innebär helt enkelt att cellerna blir starkare. I träningssammanhang är fettsyror ovärderliga eftersom de både förebygger och lindrar inflammationer i kroppen samt minskar träningsvärk.

Att lax dessutom är gott att äta och är rik på protein och D-vitamin som upprätthåller muskelstyrkan, gör att den passar perfekt på middagstallriken.

Recept på ugnsstekt laxfilé med morots- och fänkålssallad: Klicka här!

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: