Supernyttig. De tusentals små förgreningarna som finns i broccoli innehåller massor av antioxidanter som bl.a. stärker immunförsvaret.© Colourbox

Supermat: broccoli

Broccoli är bland det nyttigaste man kan tänka sig i grönsaksväg – och det blir ännu bättre när den kombineras med kött.

8 januari 2014 av Martin Kreutzer

En del tycker kanske att

broccoli

inte är mat för riktiga karlar. Då är det bra att veta att broccolins alla goda egenskaper förstärks om man kombinerar den med en stor och matig köttbit. Och det är ingen tvekan om att vi behöver äta mer broccoli.

Grönsaken innehåller nämligen mycket antioxidanter – faktiskt så mycket att den anses vara ett av de nyttigastefödoämnen som finns. Den har därför väckt nyfikenhet hos cancerforskare, och många av dem anser att den kan bidra till att bromsa cancercellernas tillväxt. Det är dock bara en av broccolins många positiva egenskaper.

Broccolins förmåga att hålla förkylningarna stången och förebygga träningsvärk är också värd att nämna. Dessutom är den nyttiga grönsaken både kalorisnål och fiberrik, vilket bidrar till en bra mättnadskänsla.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vilken typ av träningsutrustning önskar du dig mest just nu?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: