© iStockphoto

Därför är vatten med citron extra nyttigt

Se här varför du ska börja dagen med citronsaft. Du kommer att tacka oss efteråt.

11 juli 2018 av Christian Thestrup

Du har säkert redan läst 100 artiklar om hur bra vatten är för dig och din hälsa, men blandat med citronsaft kan det faktiskt bli ännu bättre. Saften från citroner innehåller nämligen massor av B- och C-vitamin samt järn, kalcium och magnesium som kan göra mirakel för din kropp. Vi har valt ut ett antal bra skäl för att börja dagen med citronsaft.

1. En halv deciliter citronsaft täcker ditt dagliga behov av C-vitamin, vilket som bekant stärker kroppens immunförsvar som i sin tur skyddar dig mot bakterier och virus.

2. Citroner är även rika på kalium, vilket är bra för hjärnan och nervsystemet.

3. Citronsaft hjälper till med matsmältningen vilket är till stor nytta om du har en tendens till halsbränna eller svullen mage.

4. Saften hjälper till att rensa bort giftämnen från kroppen eftersom citroner är rika på antioxidanter, som förbättrar din njur- och leverfunktion.

5. Citronsaft motverkar dålig andedräkt. Men! Den syrliga saften kan påverka emaljen på tänderna negativt, så du bör antingen borsta tänderna innan du dricker saften eller vänta en timme efter du har borstat dem – annars brer du bara ut syran i alla munnens hörn.

Citronsaft kan som sagt påverka tänderna negativt, så pressa en hel citron i ett stort glas vatten innan du dricker upp det. De flesta rekommenderar ljummet vatten, men kallt vatten fungerar också bra. Effekten blir dock bäst om du dricker det på morgonen – 20 minuter innan du äter frukost – för då har kroppen lättare för att ta upp alla nyttigheter.

Aktiv Träning rekommenderar: Effektivt träningsset

Vill du ha en stark kropp och slippa bli skadad? Just nu kan du få vårt stora träningsset till ett helt fantastiskt introduktionspris. Setet består av ett maghjul, en träningsmatta och gummiband samt en stor övningsguide så att du kan träna hela kroppen därhemma. Dessutom får du 3 nummer av Sveriges bästa träningsmagasin, Aktiv Träning, som varje månad innehåller massor av inspiration, motivation och goda råd till din träning. Och det bästa av allt är att du får hela paketet för ENDAST 99:50 kr (+ 49:50 kr i porto – totalt 149 kr). Det har aldrig varit billigare att komma i form. Läs mer om det fantastiska erbjudandet här. 

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Har du känt dig stressad någon gång de senaste fyra veckorna?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här:

Rekommenderas till dig