Vegolasagne med aubergine och squash
© Thomas Dahl

Vegolasagne med aubergine och squash

Denna nyttiga vegolasagne är fylld med en massa fräscha grönsaker i en krämig ostsås. Receptet på vegolasagnen hittar du här.

20 juli 2019 av Anders Karmark

Vegolasagne med aubergine och squash

Ingredienser till 2 personer:
  • 1 stor lök, finhackad
  • 4 vitlöksklyftor, finhackade
  • 50 g finrivna morötter
  • 50 g finriven selleri
  • 1 burk krossade tomater
  • 50 g spenat
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk torkad Herbes de Provence
  • 1 aubergine
  • 1 squash
  • 3 dl mjölk
  • 0,25 tsk riven muskotnöt
  • 100 g riven parmesan
  • 4 fullkornslasagneplattor
  • 1 msk olivolja
  • salt och peppar

Gör så här:

  1. Fräs lök och vitlök i en gryta i olivolja tills de blir gyllenbruna. Tillsätt morot och selleri och fräs i 3–4 min. Tillsätt krossade tomater, spenat, paprika och Herbes de Provence och låt sjuda på svag värme i 6–7 min. Smaksätt med salt och peppar.
  2. Skiva auberginen och squashen (ca 1 cm) och lägg dem på ett ugnsgaller. Strö över salt och peppar. Grilla dem i ugnen i 250 grader i 10 min.
  3. Koka upp mjölken försiktigt och tillsätt muskotnöt och hälften av parmesanosten. Smaksätt med salt och peppar.
  4. Lägg hälften av aubergine- och squashskivorna i botten på en ugnssäker form. Häll hälften av tomatsåsen ovanpå och lägg därefter på två lasagneplattor. Häll hälften av ostsåsen ovanpå lasagneplattorna. Upprepa processen och strö till sist på resten av parmesanosten.
  5. Grädda lasagnen i ugnen i 170 grader i 40 min.

Näringsinnehåll per person:

Energi: 606 kcal

Protein: 36,1 g

Fett: 21,6 g

Kolhydrater: 73,8 g

Kostfibrer: 13,7 g

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vad föredrar du att lyssna på när du tränar?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här:

Rekommenderas till dig