Veggiebowl med grönkål, fetaost och stekt potatis
Ingredienser (till 2 pers):- 150 g kokta sojabönor
- 100 g fetaost
- 100 g grönkål
- 1 polkabeta
- 50 g hasselnötter
- 1 rödlök
- en halv gul squash
- 200 g potatis
- 100 g riven morot
- 1 msk äppelcidervinäger
- 1 msk farinsocker
- 2 msk olivolja
- salt och peppar
Gör så här:
- Skär potatisen i tärningar om ca 1 x 1 cm.
- Rosta potatisen i en stekpanna i 2 msk olivolja tills de blir gyllenbruna (ca 6–7 minuter). Salta och peppra efter tycke och smak.
- Finhacka rödlöken och blanda allt med äppelcidervinäger och farinsocker.
- Finstrimla polkabetan (använd ev. ett juliennejärn).
- Skiva squashen i små tärningar.
- Blanda grönkålen, de kokta sojabönorna, den rostade, varma potatisen och den marinerade rödlöken och lägg upp allt i botten av skålen.
- Fördela resten av grönsakerna runt kanten.
- Dela fetaosten i bitar och fördela den i skålen tillsammans med hasselnötterna.
Näringsinnehåll per person:
Energi: 732 kcal
Protein: 30,4 g
Fett: 41,3 g
Kolhydrat: 68,8 g
Kostfibrer: 15,6 g