Veggiebowl med grönkål, fetaost och stekt potatis

Om du vill ha en dressing till din veggiebowl kan du röra ihop lite röd balsamvinäger med grekisk yoghurt och honung.

© Thomas Dahl

Veggiebowl med grönkål, fetaost och stekt potatis

Pröva denna goda vegetariska energibowl med grönkål, fetaost och stekt potatis. Det är en perfekt måltid om man vill laga till en köttfri rätt.

17 april 2019 av Anders Karmark

Veggiebowl med grönkål, fetaost och stekt potatis

Ingredienser (till 2 pers):
  • 150 g kokta sojabönor
  • 100 g fetaost
  • 100 g grönkål
  • 1 polkabeta
  • 50 g hasselnötter
  • 1 rödlök
  • en halv gul squash
  • 200 g potatis
  • 100 g riven morot
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1 msk farinsocker
  • 2 msk olivolja
  • salt och peppar

Gör så här:

  1. Skär potatisen i tärningar om ca 1 x 1 cm.
  2. Rosta potatisen i en stekpanna i 2 msk olivolja tills de blir gyllenbruna (ca 6–7 minuter). Salta och peppra efter tycke och smak. 
  3. Finhacka rödlöken och blanda allt med äppelcidervinäger och farinsocker.
  4. Finstrimla polkabetan (använd ev. ett juliennejärn).
  5. Skiva squashen i små tärningar.
  6. Blanda grönkålen, de kokta sojabönorna, den rostade, varma potatisen och den marinerade rödlöken och lägg upp allt i botten av skålen.
  7. Fördela resten av grönsakerna runt kanten.
  8. Dela fetaosten i bitar och fördela den i skålen tillsammans med hasselnötterna.

Näringsinnehåll per person:

Energi: 732 kcal

Protein: 30,4 g

Fett: 41,3 g

Kolhydrat: 68,8 g

Kostfibrer: 15,6 g

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vad använder du främst för att mäta din träning?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här:

Rekommenderas till dig