Varmrökt lax med sauce verde
© Thomas Dahl

Varmrökt lax med sauce verde

Varmrökt lax passar bra ihop med en fräsch sauce verde och en krispig spenatsallad. Servera med ett grovt bröd och garnera gärna med lite lime eller citron.

28 april 2019

Varmrökt lax med sauce verde/örtdressing och spenatsallat

Varmrökt lax kan serveras på alla möjliga olika sätt. Här är ett recept på en lätt laxsallad som passar bra till alla tillfällen.

Ingredienser (till 4 pers)

  • 600 g varmrökt lax
  • 4 msk skyr
  • 1 msk finhackad dill
  • 1 msk finhackad gräslök
  • 1 tsk finhackad kruspersilja
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 tsk finhackad kapris
  • 1 tsk citronsaft
  • salt och peppar
  • 100 g babyspenat
  • en halv röd paprika
  • 50 g rödkål
  • 40 g solrosfrön

Gör så här

  • Rör ihop skyr, dijonsenap, dill, gräslök, kruspersilja, kapris och citronsaft till en tjock dressing. Smaksätt med salt och peppar.
  • Finstrimla paprika och rödkål och vänd dem tillsammans med spenaten.
  • Rosta solrosfröna på svag värme i en stekpanna tills de har fått lite färg.
  • Lägg laxbitarna på salladen och strö över lite solrosfrön. Garnera gärna med lime eller citron. Servera med grovt bröd. 

Närings­innehåll per person: 

Energi: 338 kcal
Protein: 37,5 g
Fett: 18,9 g
Kolhydrat: 5,8 g
Kostfibrer: 1,6 g

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vilken typ av träningsutrustning önskar du dig mest just nu?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: