Varmrökt lax med sauce verde/örtdressing och spenatsallat
Varmrökt lax kan serveras på alla möjliga olika sätt. Här är ett recept på en lätt laxsallad som passar bra till alla tillfällen.
Ingredienser (till 4 pers)
- 600 g varmrökt lax
- 4 msk skyr
- 1 msk finhackad dill
- 1 msk finhackad gräslök
- 1 tsk finhackad kruspersilja
- 1 msk dijonsenap
- 1 tsk finhackad kapris
- 1 tsk citronsaft
- salt och peppar
- 100 g babyspenat
- en halv röd paprika
- 50 g rödkål
- 40 g solrosfrön
Gör så här
- Rör ihop skyr, dijonsenap, dill, gräslök, kruspersilja, kapris och citronsaft till en tjock dressing. Smaksätt med salt och peppar.
- Finstrimla paprika och rödkål och vänd dem tillsammans med spenaten.
- Rosta solrosfröna på svag värme i en stekpanna tills de har fått lite färg.
- Lägg laxbitarna på salladen och strö över lite solrosfrön. Garnera gärna med lime eller citron. Servera med grovt bröd.
Näringsinnehåll per person:
Energi: 338 kcal
Protein: 37,5 g
Fett: 18,9 g
Kolhydrat: 5,8 g
Kostfibrer: 1,6 g