Ugnsbakat kycklingbröst med paprika och vitlök

Pinjenötter är rika på mineralet zink. För att kunna ta upp zink behöver du även få i dig protein.

© Thomas Dahl

Ugnsbakat kycklingbröst med paprika och vitlök

Fågelkött är en nyttig och fettsnål proteinkälla som mättar bra och bygger upp musklerna hos den som tränar och är aktiv. Här får du ett gott och nyttigt recept på ugnsbakat kycklingbröst med paprika och vitlök.

7 mars 2019 av Anders Karmark

Ugnsbakat kycklingbröst med paprika och vitlök

Ingredienser (för 2 personer):
  • 2 st kycklingbröst (helst med skinn och ben) 
  • 2 lökar 
  • 2 stora eller 4 små mogna tomater 
  • 1 grön paprika 
  • 4 vitlöksklyftor 
  • 1 msk färsk eller torkad timjan 
  • 1 msk färsk eller torkad rosmarin 
  • 1 msk olivolja 
  • salt och peppar 
  • 30–40 g rostade pinjenötter 
  • färsk basilika & sallad till garnering

Läs också: Vitlök har många fördelar. Läs här varför du det är bra att äta vitlök.

Gör så här:

  1. Finhacka vitlök. Skär lök, tomat och paprika i tärningar om ca 1 x 1 cm. Blanda allt med rosmarin, timjan, olivolja och lite salt och peppar. Lägg kycklingbrösten i en stekpanna eller på ett ugnssäkert fat, och bred ut tomatblandningen runt om och ovanpå. 
  2. Ugnsbaka allt i 180 grader i 25 min. Rosta pinjenötterna i en stekpanna tills de blir ljusbruna. 
  3. Ta ut maten ur ugnen och garnera med pinjenötterna och färsk basilika. Servera med grovt bröd och sallad.

Näringsinnehåll per person:
Energi: 450 kcal
Protein: 36,1 g
Fett: 26,7 g
Kolhydrater: 19,4 g
Kostfibrer: 4,7 g

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Känner du dig otrygg att springa i mörkret?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: