Tre nyttiga måltider i farten

Undvik att falla för alla frestelser på väg till jobbet genom att ha dessa goda måltider färdiga i kylskåpet - bara att ta med.

26 juni 2018 av Dina Christiansen

Overnight oats

Overnight oats är precis som det låter något som ska stå över natten. Man kan alltså få en stor portion mat som inte innehåller särskilt mycket kalorier. Det finns mängder av recept och här är en fräsch och god sommarvariant.

Recept

 • 40 gram grovmalda havregryn 
 • 300 g vaniljskyr 
 • 1 näve frysta hallon

Lägg havregryn i en kastrull eller en skål och häll i lite vatten. Blanda i skyr och frysta hallon och låt stå i kylskåpet över natten.

Smoothies

Smoothies är både goda, nyttiga och praktiska att ta med sig i bilen eller på tunnelbanan. Du kan själv komponera din smoothie av både frukt och grönsaker, men här är vårt förslag på en god och nyttig smoothie. 

Recept

 • 100 g vaniljyougurt
 • 100 g apelsinjuice eller apelsinsaft
 • 1 fryst banan
 • en näve bär

Skär bananen i mindre bitar och lägg dem i en fryspåse tillsammans med bären. Lägg in allt i frysen över natten och blanda i vaniljyoghurt och juice eller saft i din smoothie på morgonen eller blanda allt direkt och ställ in i kylskåpet över natten så att den är färdig. Gör gärna i ordning flera smoothies på en gång.

Äggmuffins

Ägg är både nyttigt och mättar bra på morgonen. Här bjuder vi på små, mättande muffins som är mycket lätta att fixa.

Recept på 10 muffins

 • 10 ägg
 • 1 dl skyr 
 • 5 nävar färsk spenat 
 • salt och peppar

Skölj spenaten och skär den eventuellt i lite mindre bitar. Blanda ägg, skyr, salt och peppar  med spenaten och häll smeten i muffinformar. Ugnsbaka i ugnen i ca 20 minuter. 

Vi rekommenderar: Smart löparbälte

Nu kan du förvara din mobil, dina nycklar och ditt kreditkort på ett lätt och säkert sätt när du tränar. Med detta smarta bälte kan du nämligen ta med dig alla viktiga saker på löprundan, cykeln eller när du ska till gymmet. Bältet har två fickor av ett stretchigt material som håller dina prylar på plats utan att du knappt märker att du har dem med dig.

I fickorna kan du ha med dig dina nycklar i den ena, medan mobilen ligger i tryggt förvar utan att bli repad i den andra. Den stora fickan har en liten öppning bak för ett par hörlurar, och dessutom är bältet vattenavvisande så att dina saker inte blir blöta. Just nu kan du få det smarta löparbältet tillsammans med 2 nummer av Sveriges bästa träningsmagasin, Aktiv Träning, för BARA 69:50 kr (+29:50 kr i porto och exp.avg). TOTALT 99 kr. Du får också en digital löparguide med massor av tips till hur du blir en snabbare och bättre löpare. Läs mer om erbjudandet här.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Planerar du att deltaga i något motionslopp i år?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här:

Rekommenderas till dig