Alla recept är avsedda för en person.
Tonfisk-/avokadomousse
1 burk tonfisk i vatten
En halv avokado
2 msk fint hackad rödlök
1 msk fint skuren gräslök
Citronsaft
Salt och peppar
2 små skivor fullkornsbröd, ca 35 g, ev. rostat
Näringsinnehåll per person: Energi: 437 kcal Protein: 46,6 g Fett: 10,5 g Kolhydrater 43,7 g Kostfibrer: 9,6 g

Tonfisk med pasta
1 burk tonfisk i olja
75 g kokt fullkornspasta (35 g rå vikt) fylls med stekta rödlöks- och vitlökstärningar
En näve körsbärstomathalvor
Citronsaft
Bredbladig persilja
Läs också: Därför är tonfisk supermat.
Näringsinnehåll per person: Energi: 552 kcal Protein: 51,9 g Fett: 24,6 g Kolhydrater 33,6 g Kostfibrer: 5,1 g
Tonfiskomelett, tomat och gräslök
1 burk tonfisk i vatten (väl avrunnen)
Vispa 2 ägg med lite salt, stek i olivolja och toppa med sex körsbärstomater
2 msk fint skuren gräslök
Färsk svartpeppar från kvarn
Näringsinnehåll per person: Energi: 412 kcal Protein: 55,6 g Fett: 18,3 g Kolhydrater: 7,1 g Kostfibrer: 1,7 g

