Tomatsoppa med puntalettepasta och parmesan
© Thomas Dahl

Tomatsoppa med puntalettepasta och parmesan

Tomatsoppa är en klassiker som alltid funkar. Här hittar du ett läckert recept på tomatsoppa med puntalettepasta och riven parmesan.

18 mars 2019 av Anders Karmark

Tomatsoppa med puntalettepasta och parmesan

Ingredienser (till 4 pers):
  • 2 lökar
  • 4 vitlöksklyftor
  • 3 burkar krossade tomater
  • 2 dl rödvin
  • 1 msk färskhackad timjan
  • 1 msk färskhackad rosmarin
  • 1 tsk peppar (helst färsk malen)
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • 300 g kokt puntalettepasta
  • 100 g färskriven parmesan
  • basilika som garnering

Gör så här:

  1. Finhacka vitlök och lök och fräs allt i olivolja i en kastrull tills de blir mjuka och gyllenbruna. Tillsätt rödvin och låt allt koka i ca 1 min. Tillsätt därefter tomater, timjan, rosmarin och peppar.
  2. Låt allt sjuda på medelhög värme i 15 min. Smaksätt med salt och ev. lite mer peppar.
  3. Mixa soppan med en stavmixer om du vill att soppan ska bli slätare.
  4. Servera soppan med pasta, färskriven parmesan och ev. en skiva grovt bröd till.

Näringsinnehåll per person (inkl. 1 skiva grovt bröd):

Energi: 456 kcal

Protein: 21,6 g

Fett: 12,4 g

Kolhydrat: 68,6 g

Kostfibrer: 8,2 g

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vad föredrar du att lyssna på när du tränar?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här:

Rekommenderas till dig