Tomatsoppa med puntalettepasta och parmesan
Ingredienser (till 4 pers):- 2 lökar
- 4 vitlöksklyftor
- 3 burkar krossade tomater
- 2 dl rödvin
- 1 msk färskhackad timjan
- 1 msk färskhackad rosmarin
- 1 tsk peppar (helst färsk malen)
- 1 msk olivolja
- salt
- 300 g kokt puntalettepasta
- 100 g färskriven parmesan
- basilika som garnering
Gör så här:
- Finhacka vitlök och lök och fräs allt i olivolja i en kastrull tills de blir mjuka och gyllenbruna. Tillsätt rödvin och låt allt koka i ca 1 min. Tillsätt därefter tomater, timjan, rosmarin och peppar.
- Låt allt sjuda på medelhög värme i 15 min. Smaksätt med salt och ev. lite mer peppar.
- Mixa soppan med en stavmixer om du vill att soppan ska bli slätare.
- Servera soppan med pasta, färskriven parmesan och ev. en skiva grovt bröd till.
Näringsinnehåll per person (inkl. 1 skiva grovt bröd):
Energi: 456 kcal
Protein: 21,6 g
Fett: 12,4 g
Kolhydrat: 68,6 g
Kostfibrer: 8,2 g