4 personer.
Recept:
2 ankbröstfiléer
1 dl teriyaki
Svartpeppar
Misodip:
50 g misopasta
1½ tsk sesamolja
1 msk tahini
1 msk mirin
1 tsk finriven färsk ingefära
2 dl rött fullkornsris
Havssalt
1 msk extra jungfruolivolja
Tillbehör
- Färsk koriander
Tillagning Lägg ankköttet i en behållare tillsammans med teriyaki och lite peppar. Ställ det i kylen i 8 timmar. Blanda misodippen och ställ den svalt. Skölj och koka riset. Stek ankköttet i olivolja och med det fett som smälts under stekningen (20 minuter på skinnsidan och 10 minuter på den andra sidan). Slå in ankbröstet i bakplåtspapper, lägg en handduk om och låt det vila i 15 minuter. Skär det i 1 cm tjocka skivor och lägg upp det på riset med misodipp och färsk koriander.