Teriyakimarinerat ankbröst på rött ris med misodipp och koriander

Teriyakimarinerat ankbröst på rött ris med misodipp och koriander.

12 november 2018 av I FORM

4 personer.

Recept:

  • 2 ankbröstfiléer

  • 1 dl teriyaki

  • Svartpeppar

Misodip:

  • 50 g misopasta

  • 1½ tsk sesamolja

  • 1 msk tahini

  • 1 msk mirin

  • 1 tsk finriven färsk ingefära

  • 2 dl rött fullkornsris

  • Havssalt

  • 1 msk extra jungfruolivolja

Tillbehör

  • Färsk koriander

Tillagning Lägg ankköttet i en behållare tillsammans med teriyaki och lite peppar. Ställ det i kylen i 8 timmar. Blanda misodippen och ställ den svalt. Skölj och koka riset. Stek ankköttet i olivolja och med det fett som smälts under stekningen (20 minuter på skinnsidan och 10 minuter på den andra sidan). Slå in ankbröstet i bakplåtspapper, lägg en handduk om och låt det vila i 15 minuter. Skär det i 1 cm tjocka skivor och lägg upp det på riset med misodipp och färsk koriander.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: