© Thomas Dahl

Strimlat kött med selleri, morötter, svamp och mörk öl

Läcker och smakfull maträtt som innehåller massor av protein

20 november 2019 av Anders Karmark

Många har svårt att få ihop vardagspusslet, och middagarna är en av de saker som brukar framkalla mest stress. När man kommer hem trött från jobbet eller träningen, så är det därför bra att ha några enkla maträtter i minnet som nästan tillagar sig själva. Här är ett recept på en enkel och god allt-i-ett-maträtt med strimlat kött som nästan sköter sig själv.

Ingredienser till 4 pers: 

● 600 g innanlår i strimlor 

● 2 lökar 

● 4 vitlöksklyftor 

● 100 g selleri 

● 150 g morötter 

● 100 g markchampinjoner 

● 2 msk färskhackad timjan 

● 50 g tomatpuré 

● 0,5 grön paprika 

● en halv röd paprika 

● 2 msk olivolja 

● 0,5 msk salt 

● 0,5 tsk peppar 

● 0,5 tsk cayennepeppar 

● 3 dl porter 

● 3 dl vatten 

● 1 msk brun farin

Gör så här: 

● Skär sellerin och morötter i bitar, ca 1 x 1 cm. Skär champinjonerna i kvartsstora bitar och paprikan i grova bitar. 

● Skär löken i grova bitar och finhacka vitlöken. Fräs lök och vitlök i olivolja i en stekpanna tills löken blir mjuk och blank. Tillsätt köttstrimlor och fräs i ytterligare 2–3 min. på hög värme. 

● Blanda samman alla ingredienserna och fördela dem i en ugnssäker form. 

● Grädda rätten i ugnen i 165 grader i 45 min. 

● Servera ev. en skiva grovt bröd och lite fettsnål creme fraiche till.


Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: