Många har svårt att få ihop vardagspusslet, och middagarna är en av de saker som brukar framkalla mest stress. När man kommer hem trött från jobbet eller träningen, så är det därför bra att ha några enkla maträtter i minnet som nästan tillagar sig själva. Här är ett recept på en enkel och god allt-i-ett-maträtt med strimlat kött som nästan sköter sig själv.
Ingredienser till 4 pers:
● 600 g innanlår i strimlor
● 2 lökar
● 4 vitlöksklyftor
● 100 g selleri
● 150 g morötter
● 100 g markchampinjoner
● 2 msk färskhackad timjan
● 50 g tomatpuré
● 0,5 grön paprika
● en halv röd paprika
● 2 msk olivolja
● 0,5 msk salt
● 0,5 tsk peppar
● 0,5 tsk cayennepeppar
● 3 dl porter
● 3 dl vatten
● 1 msk brun farin
Gör så här:
● Skär sellerin och morötter i bitar, ca 1 x 1 cm. Skär champinjonerna i kvartsstora bitar och paprikan i grova bitar.
● Skär löken i grova bitar och finhacka vitlöken. Fräs lök och vitlök i olivolja i en stekpanna tills löken blir mjuk och blank. Tillsätt köttstrimlor och fräs i ytterligare 2–3 min. på hög värme.
● Blanda samman alla ingredienserna och fördela dem i en ugnssäker form.
● Grädda rätten i ugnen i 165 grader i 45 min.
● Servera ev. en skiva grovt bröd och lite fettsnål creme fraiche till.
