6 personer.
Strimlad anka:
3 ankbröstfiléer
3 lagerblad
havssalt
Så gör du:
Koka ankbröstfiléerna i vatten med lagerblad och 1 msk salt i en timme.
Skär bort fettet från köttet och strimla det med två gafflar.
Rödbetor:
400 g rödbetor
2 rödlök
1 tsk extra jungfruolja
1 dl mörk balasamicovinäger
½ dl agavesirap eller akaciahonung
2 stjärnanis
havssalt och nymalen svartpeppar
Läs mycket mer här om varför rödbetor är bra för dig.
Så gör du:
Ställ in ugnen på 190 grader.
Skrubba rödbetorna och baka dem i ugnen i en timme.
Skär rödlöken i fina klyftor och stek dem kort i oljan, späd med balsamico och sirap.
Låt löken sjuda i 10 minuter, krydda med salt och peppar, smaka av och tillsätt stjärnanis.
Skär de bakade rödbetorna i bitar och lägg ner dem med rödlöken.
Servera rödbetorna och lök med strimlad anka.