Skinnstekt makrill
© Thomas Dahl

Skinnstekt makrill med varm tomatröra

Sätt piff på din fiskmåltid med skinnstekt makrill. Den krispiga fisken kombineras med en varm tomatröra och saltbakad potatis.

11 juni 2019

Skinnstekt makrill

Sätt piff på din fiskmåltid genom att pröva det här receptet med skinnstekt makrill. Den varma tomatröran passar perfekt till den krispiga fisken och saltbakade potatisen. 

Ingredienser (till 4 pers)

  • 600 g makrillfilé utan ben
  • 1 stor lök
  • 2 stora tomater
  • en halv röd paprika
  • 1 tsk färskhackad timjan
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk olivolja
  • 200 g små potatisar
  • 1 dl vatten
  • 1 msk fint salt
  • 1 näve körvel
  • 1 citron
  • salt och peppar

Gör så här

  • Häll vatten och salt i en ugnsform. Lägg potatisen i formen och grilla i ugnen i 200 grader. Vänd dem några gånger så att saltet fastnar på potatisen.
  • Skär lök, tomat och paprika i stora tärningar.
  • Sautera löktärningarna i en stekpanna i 1 msk o­li­v­olja tills de blir blanka.
  • Tillsätt tomat, paprika, vit­vins­vinäger och timjan, och låt sjuda i 2 min. Smaksätt med salt och peppar.
  • Stek fisken på skinnsidan i en stekpanna i 1 msk olivolja i ca 2–3 min. Vänd fisken och stek den färdig på andra sidan.
  • Garnera med citronklyftor och körvel innan servering. 

Närings­innehåll per person: 

Energi: 554 kcal
Protein: 29,1 g
Fett: 43,1 g
Kolhydrat: 15,2 g
Kostfibrer: 2,2 g

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur många dagar i veckan äter du hemlagat till middag?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här:

Rekommenderas till dig