Tip: Tillsätt eventuellt en liten näve russin.

© Valling.com

Vildrissallad med pinjenötter

Håll blodsockret stabilt med denna smakfulla och nyttiga maträtt.

31 augusti 2010 av Martin Kreutzer

Ingredienser till 1 person:
60 g blandat råris och vildris
1 stor tomat
1 vårlök
1 msk pinjenötter
1 msk citronsaft
1 msk apelsinsaft
1 tsk olivolja
1 näve vattenkrasse

Tillagning:
Koka riset och låt det svalna. 

Skär tomaten i små tärningar, skär vårlöken i tunna skivor och blanda med riset. 

Blanda olivolja, citronsaft och apelsinsaft och häll över. 

Rosta pinjenötterna i en torr panna och lägg dem i salladen. 

Riv över massor av vattenkrasse.

Recept: Pastasallad med kyckling

Näringsinnehåll per portion

Energi: 397 kcal Protein: 10,2 gram Fett: 14,6 gram Kolhydrat: 56,2 gram Kostfiber: 2,8 gram

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Känner du dig otrygg att springa i mörkret?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: