Fullkornspastasallad med körsbärstomater och kyckling
(2 personer)
Ingredienser: 100 g fullkornspasta Ca 20 körsbärstomater 1 knippe persilja, finhackad 1 msk grekisk yoghurt 2–3 soltorkade tomater 1 dl olivolja 1 vitlöksklyfta 2 kycklingbröst, tunt skivade på längden Salt och peppar
Gör så här:
1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen och låt den sedan svalna.
2. Dela körsbärstomaterna och blanda dem med pasta, persilja och grekisk yoghurt.
3. Mixa soltorkade tomater, olja och vitlök, och blanda denna tapenade med pastan.
4. Blanda pastasalladen väl så att det blir en krämig dressing av yoghurten och tapenaden. Smaka av med salt och peppar.
5. Till sist ska kycklingen snabbgrillas i en het grillpanna. Servera den till pastasalladen.
Läs om tomatens alla fördelar: Klicka här!
Fler recept med tomater: Klicka här!