Pastasallad med kyckling
Pastasallad med kyckling är ett recept som är mycket lätt att följa. Receptet på den här pastasalladen är till en person, men du kan självklart multiplicera alla ingredienser så att de räcker till flera personer.
Ingredienser till pastasallad med kyckling
- 75 g fullkornspasta (skruvar)
- 125 g kycklingbröst
- 50 g gröna ärtor
- 75 g körsbärstomater
- En halv paprika skuren i tärningar
- En halv gurka skuren i tärningar
- 2 msk grön pesto
Tillagning av pastasallad med kyckling
Koka pastan tills den är al dente, och ställ den i kylskåpet över natten. Stek kycklingbröstet och skär det i fina strimlor. Vänd pasta, grönsaker och kött med 2 msk pesto.
Du kan uppgradera din pastasallad genom att använda en näve cashewnötter så att du får i dig extra mycket järn.
Pastasallad ska ätas kall
Det finns många fördelar med att pastasallad kall. Du håller bland annat ditt blodsocker mer stabilt, eftersom du får i dig mer resistent stärkelse om din pastasallad är kall.
Näringsinnehåll per portion
Energi: 672 kcal Protein: 45,7 gram Fett: 23,9 gram Kolhydrat: 75,1 gram Kostfiber: 12,9 gram