Sund pastasallad med kyckling
Sund pastasallad med kyckling

Uppgradering: Lägg gärna i en näve cashewnötter så att du får i dig lite mer järn.

© Kenneth Drabaek och Valling.com

Pastasallad med kyckling

Receptet på denna grova pastasallad med kyckling är mycket lätt att följa. Dessutom är denna pastasallad extremt nyttig och håller blodsockret stabilt.

27 februari 2017 av Näringsexpert Martin Kreutzer

Pastasallad med kyckling

Pastasallad med kyckling är ett recept som är mycket lätt att följa. Receptet på den här pastasalladen är till en person, men du kan självklart multiplicera alla ingredienser så att de räcker till flera personer.


Ingredienser till pastasallad med kyckling

  • 75 g fullkornspasta (skruvar)
  • 125 g kycklingbröst
  • 50 g gröna ärtor
  • 75 g körsbärstomater
  • En halv paprika skuren i tärningar
  • En halv gurka skuren i tärningar
  • 2 msk grön pesto


Tillagning av pastasallad med kyckling

Koka pastan tills den är al dente, och ställ den i kylskåpet över natten. Stek kycklingbröstet och skär det i fina strimlor. Vänd pasta, grönsaker och kött med 2 msk pesto. 

Du kan uppgradera din pastasallad genom att använda en näve cashewnötter så att du får i dig extra mycket järn.


Pastasallad ska ätas kall

Det finns många fördelar med att pastasallad kall. Du håller bland annat ditt blodsocker mer stabilt och skyddar dina tarmar mot cancer eftersom du får i dig mer resistent stärkelse om din pastasallad är kall.

Du kan få ännu fler tips på hur du håller dig frisk i vardagen med Aktiv Träning. Vi ger dig de senaste rönen inom kost och motion som hjälper dig att hålla motivationen uppe och få större utbyte av din träning. Klicka här och få vårt specialerbjudande på 3 tidningar för ENDAST 89:–

Näringsinnehåll per portion

Energi: 672 kcal Protein: 45,7 gram Fett: 23,9 gram Kolhydrat: 75,1 gram Kostfiber: 12,9 gram

Aktiv Träning rekommenderar: Effektivt träningsset

VILL DU OCKSÅ HA starka rygg- och magmuskler? Det kan du också få. Ett av de allra bästa sätten är att använda ett maghjul. Några minuters träning varje dag stärker din bålmuskulatur, ger dig en bättre hållning och gör så att du undviker att sjunka ihop i överkroppen med ryggont som följd.

JUST NU FÅR du ett maghjul av utmärkt kvalitet tillsammans med Aktiv Träning. Maghjulet är designat med dubbla hjul, vilket ger bra stabilitet, och ergonomiska handtag med fördjupningar för fingrarna. Maghjulet ingår i vårt stora träningsset med maghjul, träningsmatta, gummiband, övningsguide och 3 nummer av Aktiv Träning för ENDAST 99:50 kr (+ 49:50 kr i porto – totalt 149 kr). Läs mer om det suveräna erbjudandet här.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Kommer du att göra något speciellt för att trimma din kropp till sommaren?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här:

Rekommenderas till dig