© Valling.com

Kycklingsallad med purjolök och päron

Kyckling är en klassiker som passar perfekt i en sallad. Här har vi kombinerat kyckling med råris och purjolök för att skapa en bra måltid till alla aktiva.

31 januari 2014 av Christian Bitz.

Mättande sallad: Kyckling med purjolök och päron (2 personer)

Ingredienser: 2 dl råris (eller quinoa) 4 dl vatten med en tärning hönsbuljong 2 kycklingfiléer eller kycklingbröst ½ purjolök 1 päron 2 msk russin Salt och peppar 0,5 dl naturell yoghurt 1 huvud romersk sallat

Tillagning: Koka råriset i hönsbuljongen. Använd en gryta med lock. Häll ev. bort det återstående vattnet och låt riset svalna. Stek kycklingköttet i en stekpanna och skär det i strimlor. Blanda kycklingstrimlor, finhackad purjolök, päron och russin med ris eller quinoa. Häll till sist i yoghurt, salta och peppra och servera alltihop på blad av romersk sallat.

Hälsovinster: Råris/quinoa mättar bra och innehåller, liksom kycklingen, proteiner. Kyckling är en klassiker som passar i många olika sallader. De söta russinen ger energi och passar bra till den syrliga yoghurten. Ingredienserna skapar tillsammans en måltid som passar för alla aktiva människor.

Supergryn Quinoa är en av världens nyttigaste grynsorter eftersom den innehåller mycket fibrer och protein. Quinoa smakar lätt nötaktigt, mättar bra och innehåller dessutom en hel del vitaminer och mineraler. Prova quinoa i stället för ris och pasta.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: