Knaprig rödbetssallad med äpple och keso

Rödbetan är med sitt skyhöga innehåll av det prestationshöjande ämnet nitrat perfekt som träningsmat. Kombinera den gärna med en fettkälla och lite syra som i den här salladen.

3 december 2018 av Mads Persson.

Knaprig rödbetssallad med äpple och keso

(tillbehör för 8 personer)

Ingredienser: 5–6 rödbetor 2 äpplen 1 rödlök 4 msk keso 1 msk äppelcidervinäger 2 msk rapsolja 2 msk pumpafrön, rostade 1 knippe gräslök, finhackad

Gör så här:

1. Koka hälften av rödbetorna och spara resten råa. Börja med att lägga rödbetorna som ska kokas i kallt vatten och värm dem därefter i en kastrull. Så snart det kokar ska rödbetorna tas upp igen.

2. Skala de kokta och råa rödbetorna och skär dem i små tärningar. Hacka äpplen och rödlök i samma storlek som rödbetorna.

3. Blanda allt med keso, äppelcidervinäger, rapsolja och pumpafrön. Strö till sist över gräslök.

Vill du veta mer om superrotfrukten? Klicka här!

Recept: Pastasallad med kyckling

Erbjudande till dig: Suverän träningströja från Craft

Mjuk, lätt och elastisk. Craft har tagit fram en supersnygg träningströja som sitter tajt på kroppen och följer alla dina rörelser. Och den kan bli din för BARA 99,50 kr. Tröjan finns både för män och kvinnor och kan användas till i stort sett allt – från en promenad i skogen till träning på gymmet eller en löprunda. Under kyliga dagar passar den perfekt som värmande mellanlager under en jacka, medan den under lite mildare dagar fungerar bra som yttersta lager. Tröjan är designad med ett hål vid handleden som du kan sticka tummen igenom. På så sätt kan du dra ned ärmen över handryggen och hålla händerna varma när det är kallt. Just nu kan du få tröjan tillsammans med 3 nummer av Aktiv Träning för BARA 99,50 kr. (+ 49:50 kr i porto. Totalt 149 kr). Läs mycket mer om det fantastiska erbjudandet här.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vad är ditt mål under det kommande året?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här:

Rekommenderas till dig