Knaprig rödbetssallad med äpple och keso
(tillbehör för 8 personer)
Ingredienser: 5–6 rödbetor 2 äpplen 1 rödlök 4 msk keso 1 msk äppelcidervinäger 2 msk rapsolja 2 msk pumpafrön, rostade 1 knippe gräslök, finhackad.
Läs mycket mer här om varför rödbetor är bra för dig.
Gör så här:
1. Koka hälften av rödbetorna och spara resten råa. Börja med att lägga rödbetorna som ska kokas i kallt vatten och värm dem därefter i en kastrull. Så snart det kokar ska rödbetorna tas upp igen.
2. Skala de kokta och råa rödbetorna och skär dem i små tärningar. Hacka äpplen och rödlök i samma storlek som rödbetorna.
3. Blanda allt med keso, äppelcidervinäger, rapsolja och pumpafrön. Strö till sist över gräslök.
Vill du veta mer om superrotfrukten? Klicka här!
Recept: Pastasallad med kyckling