Tillsätt 50–75 g svarta oliver, och få fler nyttiga fettämnen.

© Valling.com

Kall potatis och bönsallad

Håll blodsockret stabilt.

30 augusti 2010 av Martin Kreutzer

Ingredienser till 1 person:
250 g gröna bönor (haricots verts)
1 tsk honung
1 msk senap
1 tsk olivolja
300 g kokt och kyld färskpotatis
1 liten rödlök skuren i smala klyftor
1 liten näve basilikablad
100 g rökt lax i strimlor

Tillagning:
Snoppa bönorna och koka dem i lättsaltat vatten i 4–5 min., så att de fortfarande är krispiga. 

Rör ihop honung, senap och olja till en dressing. 

Vänd bönor, lök, potatis, basilika och lax i dressingen. 

Smaka av med salt.

Näringsinnehåll per portion

Energi: 556 kcal Protein: 33,2 gram Fett: 15,4 gram Kolhydrat: 77,4 gram Kostfiber: 13,1 gram

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Känner du dig otrygg att springa i mörkret?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: