Frisésallad med lufttorkad skinka

Krispig rätt med pilgrimsmusslor och valnötter.

27 maj 2010 av Martin Kreutzer

Ingredienser till 4 personer: 100 g vita bönor 12 skivor lufttorkad skinka 12 pilgrimsmusslor Salt och peppar 400 g rödbetor 2 msk balsam vinäger 50 g valnötter 200 g frisésallad

Tillagning: Skölj bönorna och lägg dem i blöt i 12 timmar. Koka dem i lättsaltat vatten i en timma. Låt dem svalna. Rulla in pilgrimsmusslorna i skinkan och lägg rulllarna på ett bakplåtspapper på ett ugnsfast fat, salta och peppra och ställ in dem i en 200 grader varm ugn i 20 minuter.

Skala de färska rödbetorna och skär dem i mycket tunna skivor med ett rivjärn. Gnid in dem med balsamvinäger. Hacka valnötterna. Skölj salladen och använd den som botten för de marinerade rödbetorna, bönorna och valnötterna och lägg pilgrimsmusslor med lufttorkad skinka ovanpå.

Tips: Du kan frysa de vita bönorna om du kokar en stor portion, eller så kan du köpa bönorna på burk om du har det stressigt.

Därför är den nyttig: Rätten innehåller mycket hjärtvänliga omega-3-fettsyror från både valnötter och musslor. Dessutom är den mycket rik på järn.

Recept: Pastasallad med kyckling

Energi per person

Energi: 405 kcal Fett: 14 gram Protein: 33 gram Kolhydrater: 35 gram

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: