© Valling.com

Broccolisallad med grapefrukt och valnötter

Direkt efter träningen har du nytta av kolhydrater och proteiner för att du ska återhämta dig bättre. Allt det finns i en väl sammansatt sallad.

Supernyttig sallad: Broccoli med grapefrukt och valnötter (2 pers.)

Ingredienser: ½ broccoli 1 röd grapefrukt 20 g valnötskärnor ½ knippe rucola 1 dl grekisk yoghurt med 2 % fett 1 tsk dijonsenap 1 tsk honung Salt och peppar från kvarn

Tillagning: Dela broccolin i små buketter och koka dem i två minuter i saltat vatten. Låt dem svalna i kallt vatten och låt vattnet rinna av. Ta bort skalet – även den bittra vita delen – från grapefrukterna och skär dem i tärningar. Skölj rucolan och skaka av den. Rör ihop yoghurt, senap och honung och smaksätt med salt och peppar. Vänd ner broccolin i den krämiga blandningen. Toppa med röd grapefrukt, rucola och valnötter.

Hälsovinster: Broccoli tillhör kålfamiljen och innehåller mycket vitaminer och mineraler som både stärker skelettet och hjärtat, samt förebygger cancer. Syrliga grapefrukter och söt honung ger salladen ett lyft rent smakmässigt, samtidigt som nötternas nyttiga omega-3-fettsyror är bra för hjärnan. Yoghurten tillför protein, som både mättar bra och som blir byggstenar för musklerna.

Träningssallad Direkt efter träningen har du nytta av kolhydrater och proteiner för att du ska återhämta dig bättre. Allt det finns i en väl sammansatt sallad. Det finns även en del kolhydrater i grönsaker och kombinerar du med protein från t.ex. kalkon eller fisk, kan du lätt få i dig det som behövs.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: