© Valling.com

Avokadosallat med keso

Avokado innehåller mängder av nyttigt fett. Ät den gärna tillsammans med en mager proteinkälla som keso.

20 februari 2015 av Hannah Grant.

Avokadosallat med keso

Till 4 personer: 3 st avokado 500 g mager keso 200 g rucola 1 ekologisk citron, finrivet skal 0,5 knippe färsk persilja, grovhackad 0,5 knippe gräslök 1 liten rödlök, finhackad 2 msk olivolja Salt + peppar 4 skivor grovt bröd

Gör så här: 1. Blanda keso, citronskal, färska örter och rödlök, och smaksätt med salt, peppar och citronsaft.

2. Skär avokadon i skivor och krydda med salt, peppar och citronsaft. Servera med rucolasallat och kesoblandning och häll till sist över lite olivolja. Servera med grovt bröd till.

Näringsinnehåll per person: Energi: 560 kcal Protein: 24,3 g Fett: 32 g Kolhydrater: 49,5 g Kostfibrer: 9,5 g

Läs mer om den supernyttiga avokadon.

Recept: Pastasallad med kyckling

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Kommer du att göra något speciellt för att trimma din kropp till sommaren?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här:

Rekommenderas till dig