Avokadosallad med keso
Till 4 personer: 3 st avokador, 500 g mager keso, 200 g rucola, 1 ekologisk citron, finrivet skal, 0,5 knippe färsk persilja, grovhackad, 0,5 knippe gräslök, 1 liten rödlök, finhackad, 2 msk olivolja, salt + peppar, 4 skivor grovt bröd.
Gör så här: 1. Blanda keso, citronskal, färska örter och rödlök, och smaksätt med salt, peppar och citronsaft.
2. Skär avokadon i skivor och krydda med salt, peppar och citronsaft. Servera med rucolasallat och kesoblandning och häll till sist över lite olivolja. Servera med grovt bröd till.
Näringsinnehåll per person: Energi: 560 kcal Protein: 24,3 g Fett: 32 g Kolhydrater: 49,5 g Kostfibrer: 9,5 g
Läs mer om den supernyttiga avokadon.
Recept: Pastasallad med kyckling