© Valling.com

Avokadosallad med keso

Avokado innehåller massor av nyttigt fett. Ät den gärna tillsammans med en mager proteinkälla som keso.

15 maj 2019 av Hannah Grant.

Avokadosallad med keso

Till 4 personer: 3 st avokador, 500 g mager keso, 200 g rucola, 1 ekologisk citron, finrivet skal, 0,5 knippe färsk persilja, grovhackad, 0,5 knippe gräslök, 1 liten rödlök, finhackad, 2 msk olivolja, salt + peppar, 4 skivor grovt bröd.

Gör så här: 1. Blanda keso, citronskal, färska örter och rödlök, och smaksätt med salt, peppar och citronsaft.

2. Skär avokadon i skivor och krydda med salt, peppar och citronsaft. Servera med rucolasallat och kesoblandning och häll till sist över lite olivolja. Servera med grovt bröd till.

Näringsinnehåll per person: Energi: 560 kcal Protein: 24,3 g Fett: 32 g Kolhydrater: 49,5 g Kostfibrer: 9,5 g

Läs mer om den supernyttiga avokadon.

Recept: Pastasallad med kyckling

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vilket mål har du med din träning under nästa år?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: