Rostat vildris med grönsaker
© Thomas Dahl

Rostat vildris med grönsaker

Här kan du se hur du tillagar en enkel och god måltid med fräscha och bra råvaror. Här får du ett recept på rostat vildris med grönsaker.

14 juli 2019 av Anders Karmark

Rostat vildris med grönsaker 

Ingredienser till 2 personer:
  • 200 g kokt vildris/naturris
  • 1 grovhackad lök
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 75 g edamamebönor utan bönskida
  • 75 g kokta kidneybönor
  • en halv grön paprika i strimlor
  • 50 g finhackad bladselleri
  • 50 g majs
  • 50 g spenat
  • 1 tsk färskhackad chili
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk stött spiskummin
  • 2 msk sweet chilisås
  • 2 msk färskhackad koriander
  • salt och peppar

Gör så här:

  1. Fräs grovhackad lök och finhackad vitlök i en stekpanna i olivolja tills de får en gyllenbrun färg.
  2. Tillsätt paprika, spiskummin och färsk chili och blanda samman allt ordentligt.
  3. Tillsätt de resterande ingredienserna och låt fräsa tillsammans i 4–5 min. tills allt blir genomvarmt, men grönsakerna fortfarande är krispiga.
  4. Servera med färskhackad koriander – och ev. lite grekisk yoghurt blandat med lite citronsaft. 

Näringsinnehåll per person:

Energi: 468 kcal

Protein: 15,2 g

Fett: 16,1 g

Kolhydrater: 71,1 g

Kostfibrer: 11 g

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur länge brukar du vistas utomhus en vanlig vardag?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här:

Rekommenderas till dig