Rostat vildris med grönsaker
Ingredienser till 2 personer:- 200 g kokt vildris/naturris
- 1 grovhackad lök
- 2 finhackade vitlöksklyftor
- 75 g edamamebönor utan bönskida
- 75 g kokta kidneybönor
- en halv grön paprika i strimlor
- 50 g finhackad bladselleri
- 50 g majs
- 50 g spenat
- 1 tsk färskhackad chili
- 2 msk olivolja
- 1 tsk paprikapulver
- 1 tsk stött spiskummin
- 2 msk sweet chilisås
- 2 msk färskhackad koriander
- salt och peppar
Gör så här:
- Fräs grovhackad lök och finhackad vitlök i en stekpanna i olivolja tills de får en gyllenbrun färg.
- Tillsätt paprika, spiskummin och färsk chili och blanda samman allt ordentligt.
- Tillsätt de resterande ingredienserna och låt fräsa tillsammans i 4–5 min. tills allt blir genomvarmt, men grönsakerna fortfarande är krispiga.
- Servera med färskhackad koriander – och ev. lite grekisk yoghurt blandat med lite citronsaft.
Näringsinnehåll per person:
Energi: 468 kcal
Protein: 15,2 g
Fett: 16,1 g
Kolhydrater: 71,1 g
Kostfibrer: 11 g