Rödkålssallad med fetaost
© Thomas Dahl

Rödkålssallad med fetaost

Pröva detta läckra recept på rödkålssallad med färska ärtor och ärtgroddar. Garnera den fräscha salladen med rostade pumpakärnor och fetaost.

27 september 2018 av Anders Karmark

Rödkålssallad med fetaost 

Ingredienser (4 pers):

  • 1 frissésalladshuvud 
  • 0,5 rödkålshuvud 
  • 150 g färska ärtor (frysta kan också användas) 
  • 75 g pumpakärnor 
  • 50 g ärtgroddar 
  • 150 g fetaost i tärningar 
  • 1 msk citronsaft 
  • 1 msk olivolja 
  • salt

Gör så här: 

  1. Rosta pumpakärnorna med lite salt i en långpanna i ugnen på 180 grader i 8–10 min. Rör runt i dem 3–4 gånger under tiden. 
  2. Finhacka frissésallad och rödkål och vänd dem med ärtor, ärtgroddar, citronsaft och olivolja. Fördela fetaost och rostade pumpa kärnor ovanpå.

Näringsinnehåll per person:

Energi: 290 kcal
Protein: 16,8 g
Fett: 19,3 g
Kolhydrat: 15,6 g
Kostfibrer: 5,4 g

Aktiv Träning rekommenderar: Effektivt träningsset

Vill du ha en stark kropp och slippa bli skadad? Just nu kan du få vårt stora träningsset till ett helt fantastiskt introduktionspris. Setet består av ett maghjul, en träningsmatta och gummiband samt en stor övningsguide så att du kan träna hela kroppen därhemma. Dessutom får du 3 nummer av Sveriges bästa träningsmagasin, Aktiv Träning, som varje månad innehåller massor av inspiration, motivation och goda råd till din träning. Och det bästa av allt är att du får hela paketet för ENDAST 99:50 kr (+ 49:50 kr i porto – totalt 149 kr). Det har aldrig varit billigare att komma i form. Läs mer om det fantastiska erbjudandet här. 

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vad är svårast med att ”leva sunt”?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här:

Rekommenderas till dig