Röd sallad med broccoli
© Thomas Dahl

Röd sallad med broccoli

Pröva denna läckra röda sallad med broccoli som mycket väl kan fungera som en självständig måltid, t.ex. i form av en lätt och god lunch eller som en del av en stor buffé.

6 april 2019 av Anders Karmark

Röd sallad med broccoli

Pröva denna läckra sallad med tonfisk, vetekärnor och körsbärstomater tillsammans med en sötsur yoghurtdressing.

Ingredienser (4 pers):
  • 1 rosésalladshuvud 
  • 1 broccolihuvud 
  • 1 blomkålshuvud 
  • 200 g kokt helt vete 
  • 300 g tonfisk i vatten 
  • 150 g körsbärstomater 
Dressing:
  • 4 msk grekisk yoghurt, 2 % fett 
  • 1 msk citronsaft 
  • 1 msk akaciahonung 
  • 0,5 knippe hackad persilja 
  • salt och peppar

Gör så här 

  1. Skölj och finstrimla salladen. Plocka broccoli och blomkål i små buketter. 
  2. Halvera körsbärstomaterna. 
  3. Rör ihop grekisk yoghurt, akaciahonung, citronsaft, salt och peppar till en dressing, och blanda den med rosésallad, blomkål, broccoli och helt vete. 
  4. Låt tonfisken rinna av och vänd ned den. Garnera med körsbärstomater och hackad persilja. Ät ev. grovt bröd till.

Näringsinnehåll per person: 

Energi: 244 kcal

Protein: 31,1 g

Fett: 2,4 g

Kolhydrat: 28,3 g

Kostfibrer: 8,2 g

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Känner du dig otrygg att springa i mörkret?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: