Ingredienser (2 personer):
En liten näve bredbladig persilja
En liten näve vattenkrasse
En liten näve dill, fina kvistar
200 g små mandelpotatisar
Kallpressad rapsolja
2 laxskivor à ca 125 g
2 vitlöksklyftor
Extrajungfruolivolja
200 g svartkål, grönkål eller vitkål
1/4 tsk stötta torkade chiliflingor
Havssalt och svartpeppar från kvarn
Läs om alla hälsovinster som finns med lax här.
Gör så här:
Skölj de tre kryddörterna och slunga dem torra, eller packa in dem i hushållspapper.
Skala potatisen och gnid in den med rapsolja och salt. Vänd ner persiljan.
Ugnsbaka potatisen på bakplåtspapper i ca 25 minuter på 200 grader.
Ugnsbaka laxen på bakplåtspapper i 12 minuter på 200 grader.
Skala vitlöksklyftorna, skiva dem fint, stek dem gyllene i olivolja och lägg skivorna på fettabsorberande papper.
Skiva kålen. Om det är svartkål eller grönkål, så skär du bort mittsträngen och lite närmast roten och slänger bort detta.
Skär bladen i mindre bitar. Skölj dem noga och slunga dem torra.
Stek kålen i 1 msk olivolja. Krydda med salt, peppar och chili.
Vänd ned den med vitlöksskivorna.
Servera kålen med fisk, kryddörter och potatis.
Näringsinnehåll/person:
Energi: 468 kcal.
Protein: 30,0 g.
Fett: 28,0 g.
Kolhydrat 28,9 g.
Kostfibrer: 11,5 g.