Recept: Rostad broccoli och blomkål med tigerräkor

Här är ett gott recept med broccoli, blomkål och tigerräkor proppfullt med kostfibrer, vitaminer och protein.

3 december 2020 av Anders Karmark

Rostad broccoli och blomkål med tigerräkor

Ingredienser till 4 pers: 

●500 g broccoli i små buketter
●500 g blomkål i små buketter
●1 finhackad lök
●1 vitlöksklyfta
●50 g sockerärter
●1 röd paprika i strimlor
●500 g stora tigerräkor
●25 g fint hackat citrongräs
●25 g finhackad ingefära
●0,5 tsk röd currypasta
●0,5 tsk stött koriander
●2 msk citronsaft
●2 msk soja
●2 msk sweet chilisås
●2 msk olivolja
●Finhackad salladslök

Gör så här: 

●Fräs lök och vitlök i 2 msk olivolja i en wok eller i en stor traktörpanna tills löken blir glansig. 

●Tillsätt räkorna och stek dem tillsammans med löken i 2–3 minuter. 

●Tillsätt ingefära, citrongräs, koriander, röd currypasta, sweet chilisås, soja och citronsaft och blanda samman allt ordentligt. 

●Tillsätt broccoli, blomkål, sockerärter och röd paprika och stek på hög värme i 3–4 minuter. 

●Garnera med lite finhackad salladslök.

 Rostad broccoli och blomkål med tigerräkor

Tips:
Ät rätten som den är eller servera den med lite ris eller bröd till. Du kan också strö över lite färsk koriander och hackade jordnötter.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vilket underlag springer du helst på?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här:

Rekommenderas till dig