Rostad broccoli och blomkål med tigerräkor
Ingredienser till 4 pers:
●500 g broccoli i små buketter
●500 g blomkål i små buketter
●1 finhackad lök
●1 vitlöksklyfta
●50 g sockerärter
●1 röd paprika i strimlor
●500 g stora tigerräkor
●25 g fint hackat citrongräs
●25 g finhackad ingefära
●0,5 tsk röd currypasta
●0,5 tsk stött koriander
●2 msk citronsaft
●2 msk soja
●2 msk sweet chilisås
●2 msk olivolja
●Finhackad salladslök
Gör så här:
●Fräs lök och vitlök i 2 msk olivolja i en wok eller i en stor traktörpanna tills löken blir glansig.
●Tillsätt räkorna och stek dem tillsammans med löken i 2–3 minuter.
●Tillsätt ingefära, citrongräs, koriander, röd currypasta, sweet chilisås, soja och citronsaft och blanda samman allt ordentligt.
●Tillsätt broccoli, blomkål, sockerärter och röd paprika och stek på hög värme i 3–4 minuter.
●Garnera med lite finhackad salladslök.

Rostad broccoli och blomkål med tigerräkor
Tips:
Ät rätten som den är eller servera den med lite ris eller bröd till. Du kan också strö över lite färsk koriander och hackade jordnötter.