Recept: Hamburgare med portabellobröd
Ingredienser (2 personer):- 250 g köttfärs (nötkött, 7 % fett)
- 4 portabellosvampar
- 100 g rödbetor
- Guacamole: en liten avokado + en halv tomat + två färska dadlar (urkärnade) + en halv vitlöksklyfta + 0,25 rödlök + 0,15 tsk cayennepeppar + 0,25 tsk salt
- 4 salladsblad
- 1 tomat
- 0,25 rödlök
Gör så här:
- Gör guacamole i en matberedare/stavmixer, och bred ut den på undersidan av en snabbstekt portabellosvamp.
- Skölj salladen, riv rödbetorna och skiva tomat och rödlök.
- Forma hamburgare av köttfärsen, stek dem och placera rödbetor, sallad, tomat och rödlök ovanpå.
- Lägg på en tillagad portabellosvamp till som lock på hamburgaren.
Näringsinnehåll/person:
- Energi: 439 kcal
- Protein: 35,1 g
- Fett: 18,4 g
- Kolhydrat: 37,6 g
- Kostfibrer: 8,3 g
Välj de största portabellosvamparna som liknar vanliga hamburgerbröd. Alternativt kan du göra flera små hamburgare.