Kålsallad med tranbär och bacon
Ingredienser till 4 pers:
● 300 g röd spetskål
● 200 g vitkål
● 200 g savojkål
● 1 finhackad rödlök
● 300 g mager bacon i tärningar
● 75 g torkade tranbär
● 2 msk citronsaft
● 1 msk florsocker
● 100 g grekisk yoghurt 2 %
● 50 g majonnäs
● salt och peppar
● Finhackad gräslök
Gör så här:
● Rosta bacontärningarna i en stekpanna till de blir krispiga och bruna och häll bort överflödigt fett. Låt bacontärningarna svalna.
● Finhacka all kål.
● Blanda samman grekisk yoghurt, majonnäs, florsocker och citronsaft ordentligt.
● Blanda samman kål, rödlök, tranbär och bacon med yoghurtblandningen. Smaksätt med salt och peppar.
● Garnera med lite finhackad gräslök och servera gärna en skiva grovt bröd till.

Kålsallad med tranbär och bacon
Tips:
Kålsallad kan serveras som en separat maträtt, men passar också bra att ha som tillbehör eller som en del av en buffé.