© Thomas Dahl

Recept: Kålsallad med tranbär och bacon

Många tycker att kål är tråkigt, men så behöver det inte vara. Detta recept kombinerar tre olika kåltyper i en god sallad som är mycket vitamin- och proteinrik.

15 januari 2021 av Anders Karmark

Kålsallad med tranbär och bacon 

Ingredienser till 4 pers: 

● 300 g röd spetskål
● 200 g vitkål
● 200 g savojkål
● 1 finhackad rödlök
● 300 g mager bacon i tärningar
● 75 g torkade tranbär
● 2 msk citronsaft
● 1 msk florsocker
● 100 g grekisk yoghurt 2 %
● 50 g majonnäs
● salt och peppar
● Finhackad gräslök 

Gör så här: 

● Rosta bacontärningarna i en stekpanna till de blir krispiga och bruna och häll bort överflödigt fett. Låt bacontärningarna svalna.

● Finhacka all kål. 

● Blanda samman grekisk yoghurt, majonnäs, florsocker och citronsaft ordentligt. 

● Blanda samman kål, rödlök, tranbär och bacon med yoghurtblandningen. Smaksätt med salt och peppar. 

● Garnera med lite finhackad gräslök och servera gärna en skiva grovt bröd till.

 Kålsallad med tranbär och bacon

Tips:
Kålsallad kan serveras som en separat maträtt, men passar också bra att ha som tillbehör eller som en del av en buffé.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: