Kålgryta med chorizo och vildris
Ingredienser till 4 pers:
● 1 kg grovhackad vitkål
● 400 g finhackad savojkål
● 1 stor grovhackad lök
● 2 vitlöksklyftor
● en halv röd paprika
● en halv grön paprika
● 400 g chorizo skivad i små bitar
● 1 msk paprika
● 2 msk olivolja
● 200 g kokt vildris
● salt och peppar
● Lite färsk hackad paprika och salladslök
Gör så här:
● Fräs lök och vitlök i 2 msk olivolja i en kastrull tills löken blir mjuk och glansig.
● Tillsätt vitkål och låt allt fräsa i ca 10 min.
● Tillsätt chorizobitar och stek i ytterligare 10 min.
● Tillsätt röd och grön paprika samt savojkål och låt allt sjuda tillsammans i 10 min.
● Vänd ned det kokta vildriset i rätten och smaksätt med salt och peppar.
● Garnera med lite färsk hackad paprika och salladslök.

Kålgryta med chorizo och vildris
Tips:
Servera gärna en skiva grovt bröd och lite mager crème fraiche till rätten. En stark och god chilipasta passar också bra.