© Thomas Dahl

Recept: Kålgryta med chorizo och vildris

Tycker du att det är svårt att tillaga goda maträtter som innehåller kål, så får du ny inspiration här.

20 november 2020 av Anders Karmark

Kålgryta med chorizo och vildris

Ingredienser till 4 pers: 

● 1 kg grovhackad vitkål
● 400 g finhackad savojkål
● 1 stor grovhackad lök
● 2 vitlöksklyftor
● en halv röd paprika
● en halv grön paprika
● 400 g chorizo skivad i små bitar
● 1 msk paprika
● 2 msk olivolja
● 200 g kokt vildris
● salt och peppar
● Lite färsk hackad paprika och salladslök 

Gör så här: 

● Fräs lök och vitlök i 2 msk olivolja i en kastrull tills löken blir mjuk och glansig.

● Tillsätt vitkål och låt allt fräsa i ca 10 min. 

● Tillsätt chorizobitar och stek i ytterligare 10 min. 

● Tillsätt röd och grön paprika samt savojkål och låt allt sjuda tillsammans i 10 min. 

● Vänd ned det kokta vildriset i rätten och smaksätt med salt och peppar. 

● Garnera med lite färsk hackad paprika och salladslök.

  Kålgryta med chorizo och vildris

Tips:
Servera gärna en skiva grovt bröd och lite mager crème fraiche till rätten. En stark och god chilipasta passar också bra.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vilken form av gruppträning föredrar du på gymmet?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: