Purjopannkakor med röda linser och mango

Vill du sätta lite piff på pannkakorna kan du servera en fettsnål creme fraiche och en god chilipesto till.

© Thomas Dahl

Purjopannkakor med röda linser och mango

Purjopannkakor med röda linser och mango är perfekt för dig som vill ha en lätt, men mättande måltid. Här hittar du ett recept på purjopannkakor.

30 juli 2019 av Anders Karmark

Purjopannkakor med röda linser och mango

Ingredienser till 2 personer:
  • 200 g finhackad purjolök
  • 100 g finhackad lök
  • 4 msk olivolja
  • 0,5 tsk färskhackad chili
  • 0,5 tsk stött spiskummin
  • 0,5 tsk stött kanel
  • 0,5 tsk curry
  • 1 tsk socker
  • 2 ägg
  • 1 dl mjölk
  • 80 g kikärtsmjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk färskhackad persilja
  • 100 g kokta röda linser
  • 100 g mango i fina tärningar
  • en halv grön paprika i fina tärningar
  • 1 msk färskhackad mynta
  • 1 msk citronsaft
  • 1 msk honung
  • salt

Gör så här:

  1. Fräs purjolök och lök i 2 msk olivolja i en kastrull tills de blir mjuka – det tar ca 8–10 min.
  2. Ta av kastrullen från värmen och låt svalna. Tillsätt kryddor, socker och salt. Rör ned ägg, mjölk, kikärtsmjöl, bakpulver och persilja i blandningen, så att det blir en jämn och slät smet.
  3. Stek pannkakorna i olivolja (2 msk) i en medelvarm stekpanna ca 2–3 min. på varje sida.
  4. Blanda samman linser, grön paprika, mango, mynta, honung och citronsaft. 

Näringsinnehåll per person:

Energi: 676 kcal

Protein: 25 g

Fett: 34,6 g

Kolhydrater: 72,8 g

Kostfibrer: 11,9 g

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vad använder du främst för att mäta din träning?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här:

Rekommenderas till dig