Omelett med tomat- och bönsalsa

Sparris är synonymt med vårmat och utgör startskottet för primörsäsongen. Den smakar allra bäst nyskördad.

© Thomas Dahl

Omelett med tomat- och bönsalsa

Omelett är en favoritmåltid för många och dessutom är den superlätt att tillaga. Här är ett recept på omelett med tomat- och bönsalsa toppad med sparris.

5 juli 2019 av Thomas Dahl

Omelett med tomat- och bönsalsa 

Ingredienser till 2 personer:
  • 6 ägg
  • 1 dl mjölk
  • 1 lök, finhackad
  • ½ röd paprika i fina tärningar
  • 50 g finrivna morötter
  • 50 g riven parmesan
  • 8 färska gröna sparrisar
  • 2 tomater i tärningar
  • 75 g kokta sojabönor
  • 2 msk finhackad purjolök
  • 2 msk olivolja
  • 50 g hackade, salta mandlar
  • salt och peppar 

Gör så här

  1. Vispa ägg och mjölk tillsammans med lite salt och peppar.
  2. Fräs lök, paprika och morötter i 1 msk olivolja i en stekpanna i ca 2 min. Tillsätt äggsmeten och blanda allt ordentligt.
  3. Strö riven parmesan över omeletten och grädda den färdig i ugnen i 200 grader i cirka 5–6 minuter.
  4. Rosta eller grilla sparrisen i en stekpanna eller grillpanna tills den har fått lite färg.
  5. Blanda tomater, sojabönor och purjo lök tillsammans med 1 msk olivolja och lite salt och peppar.
  6. Garnera omeletten med grillad sparris, hackade mandlar och tomat- och bönsalsa.
  7. Servera en skiva rostat fullkornsrågbröd och en god chilipesto till.

Näringsinnehåll per person:

Energi: 725 kcal

Protein: 42,9 g

Fett: 49,8 g

Kolhydrater: 32,7 g

Kostfibrer: 9 g

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur länge brukar du vistas utomhus en vanlig vardag?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här:

Rekommenderas till dig