Omelett med tomat- och bönsalsa
Ingredienser till 2 personer:- 6 ägg
- 1 dl mjölk
- 1 lök, finhackad
- ½ röd paprika i fina tärningar
- 50 g finrivna morötter
- 50 g riven parmesan
- 8 färska gröna sparrisar
- 2 tomater i tärningar
- 75 g kokta sojabönor
- 2 msk finhackad purjolök
- 2 msk olivolja
- 50 g hackade, salta mandlar
- salt och peppar
Läs mycket mer här om varför ägg är bra för dig som tränar.
Gör så här
- Vispa ägg och mjölk tillsammans med lite salt och peppar.
- Fräs lök, paprika och morötter i 1 msk olivolja i en stekpanna i ca 2 min. Tillsätt äggsmeten och blanda allt ordentligt.
- Strö riven parmesan över omeletten och grädda den färdig i ugnen i 200 grader i cirka 5–6 minuter.
- Rosta eller grilla sparrisen i en stekpanna eller grillpanna tills den har fått lite färg.
- Blanda tomater, sojabönor och purjo lök tillsammans med 1 msk olivolja och lite salt och peppar.
- Garnera omeletten med grillad sparris, hackade mandlar och tomat- och bönsalsa.
- Servera en skiva rostat fullkornsrågbröd och en god chilipesto till.
Näringsinnehåll per person:
Energi: 725 kcal
Protein: 42,9 g
Fett: 49,8 g
Kolhydrater: 32,7 g
Kostfibrer: 9 g