Omelett med tomat- och bönsalsa

Sparris är synonymt med vårmat och utgör startskottet för primörsäsongen. Den smakar allra bäst nyskördad.

© Thomas Dahl

Omelett med tomat- och bönsalsa

Omelett är en favoritmåltid för många och dessutom är den superlätt att tillaga. Här är ett recept på omelett med tomat- och bönsalsa toppad med sparris.

5 juli 2019 av Thomas Dahl

Omelett med tomat- och bönsalsa 

Ingredienser till 2 personer:
  • 6 ägg
  • 1 dl mjölk
  • 1 lök, finhackad
  • ½ röd paprika i fina tärningar
  • 50 g finrivna morötter
  • 50 g riven parmesan
  • 8 färska gröna sparrisar
  • 2 tomater i tärningar
  • 75 g kokta sojabönor
  • 2 msk finhackad purjolök
  • 2 msk olivolja
  • 50 g hackade, salta mandlar
  • salt och peppar 

Läs mycket mer här om varför ägg är bra för dig som tränar.

Gör så här

  1. Vispa ägg och mjölk tillsammans med lite salt och peppar.
  2. Fräs lök, paprika och morötter i 1 msk olivolja i en stekpanna i ca 2 min. Tillsätt äggsmeten och blanda allt ordentligt.
  3. Strö riven parmesan över omeletten och grädda den färdig i ugnen i 200 grader i cirka 5–6 minuter.
  4. Rosta eller grilla sparrisen i en stekpanna eller grillpanna tills den har fått lite färg.
  5. Blanda tomater, sojabönor och purjo lök tillsammans med 1 msk olivolja och lite salt och peppar.
  6. Garnera omeletten med grillad sparris, hackade mandlar och tomat- och bönsalsa.
  7. Servera en skiva rostat fullkornsrågbröd och en god chilipesto till.

Näringsinnehåll per person:

Energi: 725 kcal

Protein: 42,9 g

Fett: 49,8 g

Kolhydrater: 32,7 g

Kostfibrer: 9 g

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vilket mål har du med din träning under nästa år?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: