Nyttigt & lättlagat: Omelett med svamp och parmesan.© Valling.com

Omelett med svamp och parmesan

Parmesanost innehåller många nyttiga ämnen – bl.a. protein och kalcium. Ta gärna med osten i en god omelett som i det här receptet.

10 mars 2014 av Mads Persson.

Omelett med svamp och parmesan (2 personer)

Ingredienser: 1 stor näve finriven parmesan 4 ekologiska ägg 1 msk olivolja 1 lök, finhackad 1 vitlöksklyfta, finhackad 1 burk champinjoner 1 näve färsk babyspenat 2 dl mjölk

Läs mycket mer här om varför ägg är bra för dig som tränar.

Gör så här:

1. Hetta upp olja i en tjockbottnad stekpanna (som tål att användas i ugnen) och stek lök och vitlök i ca 2–3 min. på hög värme.

2. Tillsätt champinjoner och spenat. Stek vidare i ca 3 min. eller tills svampen precis börjar få färg och spenaten har mjuknat.

3. Vispa ihop ägg och mjölk och häll blandningen över svampen i stekpannan.

4. Sänk värmen och låt omeletten stå på svag värme i ca 10 min.

5. Sätt igång ugnens grillfunktion.

6. Fördela riven parmesan över omeletten och ställ in stekpannan direkt i ugnen. Grilla ca 2 minuter eller tills osten smält och omeletten har fått en fin gyllenbrun färg.

Läs om parmesanostens alla hälsosamma egenskaper: Klicka här!

Sund frukost – tre förslag på en sund frukost. Läs mer här

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Känner du dig otrygg att springa i mörkret?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: