© Thomas Dahl

Omelett i ugn med potatis, paprika och mozzarella

Suveränt god omelett med inspiration från det italienska köket

20 november 2019 av Anders Karmark

Många har svårt att få ihop vardagspusslet, och middagarna är en av de saker som brukar framkalla mest stress. När man kommer hem trött från jobbet eller träningen, så är det därför bra att ha några enkla maträtter i minnet som nästan tillagar sig själva. Här är ett recept på en enkel och god allt-i-ett-maträtt med ägg som nästan sköter sig själv.

Läs mycket mer här om varför ägg är bra för dig som tränar.

Ingredienser till 4 pers: 

● 10 ägg 

● 4 skivor parmaskinka 

● 200 g potatis 

● 2 lökar 

● 1 grön paprika 

● 1 msk färskhackad rosmarin 

● 150 g körsbärstomater 

● 100 g riven mozzarella 

● 2 msk olivolja 

● 0,5 msk salt 

● 0,5 tsk peppar

Gör så här: 

● Skär potatisen i små bitar, ca 0,5 x 0,5 cm. 

● Skär paprikan i fina bitar. 

● Skär löken i fina tärningar. Fräs löken i olivolja i en stekpanna tills den blir mjuk och blank. 

● Tillsätt potatis, grön paprika, riven mozzarella, rosmarin, salt och peppar. 

● Vispa äggen och blanda samman dem med lök- och grönsaksblandningen i en ugnssäker form. Grädda allt i ugnen i 5 min. i 180 grader. 

● Lägg därefter parmaskinkan överst, och grädda allt i ytterligare 15 min. tills äggen har stelnat och parmaskinkan har blivit krispig. 

● Skär körsbärstomaterna i halvor, och garnera med dem på toppen innan servering. 

● Servera ev. en enkel sallad och lite pesto till.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: