Fish & chips
© Thomas Dahl

Nyttiga fish & chips

Detta recept på lite nyttigare fish & chips med rotselleri passar perfekt för dig som vill ha en lätt, men mättande middagsmåltid.

10 juni 2019 av Martin Kreutzer

Nyttiga fish & chips 

Pröva detta läckra recept på fish & chips med rotselleri, potatis och morötter. Rätten är superenkel att laga till och mättar bra. 

Ingredienser (2 pers)

  • 150 g rotselleri
  • 150 g potatis
  • 150 g morötter
  • 1 tsk olivolja
  • 0,5 dl persilja
  • lite salt och peppar
  • 300 g broccoli
  • 4 st fiskfiléer
  • 2 msk rågmjöl, grovmalen
  • 2 tsk sesamfrön
  • 15 g smör
  • 1,5 msk pickles
  • 1 msk yoghurt
  • 1,5 tsk majonnäs, äkta
  • 5 st kapris
  • en halv citron

Gör så här

  • Skala potatis, morötter och selleri, och skär dem i tjocka stavar. Vänd dem med olja, salt och peppar på en ugnsplåt med bakplåtspapper.
  • Skölj och grovhacka persilja.
  • Ugnsbaka stavarna i 200 grader i 30 min.
  • Blanda pickles med majonnäs och yoghurt och ta med den hackade kaprisen.
  • Skölj broccolin och dela den i buketter. Koka dem i lättsaltat vatten i 5 min.
  • Vänd fiskfiléerna i rågmjöl och sesamfrön. Låt smöret fräsa i stekpannan och stek filéerna tills de blir krispiga.
  • Servera med hackad persilja och citronklyftor.

Närings­innehåll per person: 

Energi: 479 kcal
Protein: 43 g
Fett: 16,4 g
Kolhydrater: 46,6 g
Kostfibrer: 13,5 g

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur viktigt är det sociala för dig när du tränar?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här:

Rekommenderas till dig